Krokant met Panko. Kip(nuggets), garnalen, kaas of ovenschotel.


Gezien in de supermarkt. In de diepvries. “Voorgegaarde kip”. Ik heb al wat ademhalingsoefeningen gedaan om dat van mijn netvlies te krijgen. Ernaast lag kip in krokant korstje. Dat zag er dan wel weer heel lekker uit. Maar die kip die erin zit leek mij geperst van kleine reststukjes ofzo. Hoe krijg je anders van die mooie stukken die allemaal precies even groot zijn?
Misschien is dat niet waar maar ineens dacht ik aan Panko. Direct weer een zak gehaald bij de toko. Bij veel supermarkten verkopen ze het ook tegenwoordig. Wat is Panko? Dat is Japans paneermeel en de soorten/verpakkingen en meer informatie vind je onder de link.

Eigenlijk kennen we het wel. Grote garnalen in een heel krokant jasje (bij de Japanner b.v.). Het neemt veel minder vet op dan het ons bekende paneermeel en is veel knapperiger. Kip in een heel krokant korstje maak je gewoon in de koekenpan.
Ik snij de kip in lange repen. Goed kruiden of marineren in iets pikants want het kan wel wat zout gebruiken. Ei klutsen en de kip eerst door een beetje bloem en dan door het ei en vervolgens door de Panko. Ruim olie in de koekenpan en bakken maar.
Uiteraard is het ook uitstekend geschikt voor schnitzels, kaasplakken en als krokante bovenlaag op ovenschotels. Fijn te mengen met kaas of kruiden.
En wie helemaal geen vet wil gebruiken maakt kleine stukjes kip zoals hierboven en legt ze op een bakplaat. Oven op 200 graden en zo’n 15 minuten erin. Halverwege omkeren. Kipnuggets dus.

KokenKoken

Published by

One thought on “Krokant met Panko. Kip(nuggets), garnalen, kaas of ovenschotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *