Margaritaijs

margaritaijs

Het was een leuke dag toen G.J. Groothedde en Karin Luiten  kwamen lunchen. Een lunch met foodies onder elkaar dus voldoende stof tot praten en dat we de kerstverlichting nog hebben hangen vonden ze helemaal niet erg.
Tot onze vreugde bracht de maker van het meest bijzondere ijs van Nederland een liter mee. Nee, niet gelijk geproefd. Netjes in de vriezer gezet en bewaard voor het diner met vrienden de volgende dag. Dat is geen geringe prestatie want ijs is zeer geliefd in huize Culinette.
Het was een aparte ervaring. Vanaf het moment dat de vrienden arriveerden was het nog niet stil geweest maar na de eerste hap margaritaijs was het even geluidloos aan tafel. Nog een tweede hapje en daarna was het duidelijk.
Margaritaijs is in alle opzichten bijzonder. Bijzonder lekker en bijzonder apart. Heel apart en heel lekker beschrijft het nog beter. Al is het moeilijk te beschrijven.
Ik had verwacht dat het een sorbetijs zou zijn. Een bevroren margarita dus. Maar dat is het helemaal niet. Het is dik romig roomijs met de smaak van een tequila met een tikje zout en toch zoet.

De maker van margaritaijs serveert er bij proeverijen een stukje zoute shortbread bij. Recept kun je zoeken op zijn website. Helaas kwam dat er niet meer van om die erbij te bakken maar we hebben nog voldoende ijs in de vriezer dus een herkansing komt er zeker.
Wij serveerden er een kletskop bij en een schijfje limoen. Eigenlijk allemaal overbodig. Het staat leuk maar het ijs zelf heeft geen enkele versiering nodig.
Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die op de website van margaritaijs kijken en dan bij het zien van de prijs een beetje schrikken. Bedenk dan eens even wat het doorsnee dessert kost bij een restaurant van niks bijzonders. Bij de Chinees bestellen mensen zonder blikken of blozen een fabrieksijsje met een saus uit een flesje voor 4,95 p.p.
Een liter margaritaijs is met gemak goed voor 10/12 prachtige desserts waar de gasten heel aangenaam verrast door zullen zijn. Er wordt maar 50 liter per week gemaakt.
Wij verheugen ons nu alweer op vanavond.

Published by

4 thoughts on “Margaritaijs

    1. Zal best lekker zijn maar aan het recept zie ik al dat het niet te vergelijken is met het echte Margaritaijs. 😉

    2. Best lekker, ja. Helemaal niet slecht. Vast en zeker prima eetbaar. Wat trouwens geldt voor heel veel van de talloze recepten die men mij al heeft toegestuurd om te bewijzen dat het véél goedkoper kan, dat Margaritaijs. Al die inzenders hebben één ding gemeen: ze hebben mijn ijs nooit geproefd. Mensen die dat wel gedaan hebben, beginnen er nooit over. Waarom zou dat zijn, vraag je je af? Ik pieker me suf. Jij een idee, Sas?

      (Zeg, Culinette, jij hebt toch een Pommery koud staan? Wist je dat prosecco ook heel lekker is? En véél goedkoper?)

      1. Prosecco schenk ik aan bezoek die geen verstand hebben van bubbels. Dan hou ik die Pommery lekker zelf. Zo doe ik dat met ijs ook overigens. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*