Ovenschotel broccoli/vis


Even een snelle doordeweekse schotel. Je kunt deze maken met aardappelen maar ook met (grote) pasta. Als vis kun je verse zalm gebruiken maar ook een stevige witte vis. Hoeveelheden laat ik aan jullie eigen eetlust over behalve wat betreft de saus. Die hoeveelheid is voor een schotel voor 4 personen.

Aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. Kook de aardappelen (of de pasta) bijna gaar en doe er de laatste vijf minuten de broccoliroosjes bij. Ondertussen maak je een saus van 200 ml crème fraîche en 2 eetlepels grove mosterd. Giet de aardappelen (pasta) met de broccoli af en doe die in een lage goed ingevette overschaal.

Stop er de verse vis in grote stukken gesneden tussen en verdeel er de saus over. Zorg vooral dat de saus over de broccoli komt. Flinke hand verse parmezaan erover en nog 15 minuten in de oven op 200 graden tot de saus bubbelt en alles goed heet is.
Droge witte wijn of een roseetje erbij.

Published by

44 thoughts on “Ovenschotel broccoli/vis

  1. oh, lekker en dan doe ik er geen creme fraiche maar hele magere koksroom bij en dan is het nog lekker. Goeie tip en toevallig heb ik alles in huis. Doen we morgen.

  2. Hee, dit was precies de tip die ik zocht! Deze ingredienten heb ik, dus ik hoefde geen boodschappen meer te doen 🙂 En ik ben hartstikke trots op mijn net nieuwe oven, dus fijn weer even een goeie test. De schotel is nu klaar, hij moest bij mij wel een paar minuutjes langer trouwens.

  3. Heerlijk was deze schotel! En snel en gemakkelijk.
    Ik had er nog twee knoflookteentjes bij uitgeperst en tilapiafilet als vis gebruikt.
    Echt een succes!

  4. ben net de ovenschotels aan het lezen en kwam bij de broccolischotel terecht
    nu is het probleem dat ik geen vis lust: wat is in het algemeen een goede plaatsvervanger voor zalm?
    groetjes Fen

  5. Erg gemakkelijk en superlekker. Had wel koksroom light gebruikt in plaats van creme fraiche. Wat geraspte jonge kaas er over heen gedaan en heb het in plaats van 15 minuten 30 minuten in de oven gedaan. Het is in elk geval een superlekker recept dus bedankt voor het plaatsen! Word hier in de toekomst zeker nog vaak gemaakt.

  6. Het was gelukt, errug smakelijk gegeten.
    Hou niet van Broccoli, maar zo is het goed te doen.
    Ow had het met pasta/zalm en kookroom (weinig vet) gemaakt.

    Dit is een blijvertje

  7. zojuist voor’t eerst in ons nieuwe huis voor gasten gekookt (nou ja, eigenlijk voor het eerst gekookt hier 😉 ) en dit recept beviel prima!

    flinke stukken tilapiafilet, trottole (pasta), broccoli, crème fraiche en mosterd, smaakte goed!

  8. Even snuffelen, alles in huis en we hebben nog net niet onze vingers en borden opgegeten. Zelfs onze dochter vond het leker.
    Bedankt !

  9. Superlekker!!! In België lusten ze dit ook :o)
    Ik ga zeker op deze website eens snuffelen voor nog zo lekkere, snel klare gerechtjes. THX

  10. @mar. Nee, verse zalm. En als je het in stukken doet en de schaal goed heet laat worden (200 graden) is het gaar.
    Gerookte zalm zal wellicht wat te zout zijn maar het is het proberen waard.

  11. Is het iets om Boursin Cuisine te gebruiken ivp koksroom??
    Ik krijg morgen eters en ben erg benieuwd wat ze ervan vinden

  12. Mijn man houdt niet van pasta. Maar dit recept vond hij heerlijk. Een echte aanrader! Snel, gemakkelijk en zeer smakelijk. En je kan er op varieren…
    Dank voor het plaatsen.

  13. Klinkt heerlijk, ik ga ’t zo proberen.
    Een lijstje met ingredienten zou handig zijn, of kijk ik niet goed ?

  14. @Joost. Je kijkt inderdaad niet goed. 😉
    Want in het stukje staat alles genoemd wat je nodig hebt.

  15. Lijstje ……. geen lijstje…….
    als het maar lekker is!
    Ik ga het vanmiddag maken. Lijkt me een lekker en snel recept.
    In mijn geval :

    600 gram aardappelen (ongeschild)
    400 gram broccolie
    200 ml koksroom (light)
    2 eetlepels grove mosterd
    300 gram koolvisfilet (in stukjes)
    Beetje croma om de overschaal in te vetten

  16. @Evert. LOL!
    Lijstje kun je ook maken met pen en papier. Of recept uitprinten en alles wat je nodig hebt even onderstrepen.

  17. Wij deden ook look in de saus en een beetje dille. Top! Groetjes uit Belgie, het culinaire land bij uitstek! 🙂

  18. Wij hebben soya room gebruikt van alpro soya omdat onze dochter geen koemelk mag. Het was echt heerlijk. We gaan het vaket doen.

  19. Misschien een stomme vraag, maar kan ik dit gewoon smiddags klaar maken en dan ’s avonds in de oven doen??

    Groetjes!

  20. @Daphne. Dat lijkt me geen probleem. Ik zou wel de saus van crème fraîche en mosterd pas op het laatst eroverheen doen.

  21. @Sara. Wat dacht je van patat halen? Of Chinees? Ook een goed idee. En dan morgen room meenemen bij de supermarkt. 😉

  22. 🙂 goed idee maar ik ben al bezig. met kokosmelk en wat kerriepoeder. noemen we het maar gewoon een oosterse broccoli-visschotel. dank voor je reacties!

  23. Valfrais, diepvries zalm, brocoli, krieltjes oven en klaar
    Groot gezin, makkelijk temaken
    Iedereen vindt het lekker
    Echte hit hierin huis,
    gaat vaker gegeten worden
    Danjewel

  24. En voor de budget kokers onder ons… Op de markt kabeljauw ruggen kopen. Super goedkoop! Even in water of visbouillon net aan garen zodat je de graten gemakkelijk kunt verwijderen. Verder recept volgen. En zo heb je voor ongeveer €1,50 een gezonde en gemakkelijke maaltijd op tafel. Dank voor dit recep !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*