Pasta met mozzarella, tomaatjes en rucola

Hoe simpeler een pastagerecht, hoe lekkerder. Dat is vaak het geval en bovendien ben je ook nog snel klaar. Voor dit pastagerecht kun je alle soorten pasta gebruiken. Voor twee personen kookte ik 175 gram penne.
Terwijl de pasta kookt fruit je twee tenen knoflook in wat olijfolie. Na een minuutje doe je er 250 gram kerstomaatjes bij die je in vieren heb gesneden. Zachtjes sudderen en omroeren. De tomaatjes vallen uit elkaar en dat mag.
Snij een bol mozzarella in kleine stukjes. De afgegoten pasta mag door de tomaatjes. Vervolgens plempen we er de mozzarella bij en dan op het laatst een zakje rucola. Driekwart van de rucola roeren we er even door tot het gaat slinken en de rest gaat er op het laatst overheen.
Heerlijk met verse parmezaan en mooi glas wijn. Mensen wat een feest!

Published by

5 thoughts on “Pasta met mozzarella, tomaatjes en rucola

  1. Vanavond heb ik deze pasta klaargemaakt en ik vond het erg lekker. Volgende keer de Rucola misschien iets langer laten slinken. Het had nu iets warmer gekund. En ik heb een bakje rode pesto op tafel gezet. Dat smaakte er lekker bij. Misschien ook nog wat pijnboompitten volgende keer?

  2. @JannyAn. Op warme zomerdagen vind ik zo’n pasta op kamertemperatuur wel lekker. Maar iets warmer kan natuurlijk altijd. Met pijnboompitten ben ik geen vriendjes. šŸ˜‰

  3. Staat vanavond op het menu op deze eerste mooie voorjaarsdag,
    samen met een (licht gekoelde) pinot noir.
    M.b.t. die pijnboompitten; ben ook geen liefhebber hiervan maar dat heeft te maken met de metalige smaak die ze afgeven. Schijnt te liggen aan de Chinese pijnboompitten. Je moet ze blijkbaar echt uit Europa hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *