Restaurant Plaisant in Den Haag

Restaurant Plaisant in Den Haag

Als echte zuinige, krenterige, in de crisis zittende Hollanders gingen wij eten bij Restaurant Plaisant in Den Haag  met een bon van Vakantieveilingen. Nu is het bij een aantal restaurants zo dat ze een speciale menukaart hebben voor gasten met zo’n bon.
Die indruk hadden wij bij Restaurant Plaisant helemaal niet. Je krijgt een viergangenmenu van de Chef zoals die ook op de kaart staat.
Na de ontvangst door uiterst vriendelijk personeel kom je terecht in een heel sfeervolle gezellige zaak. We begonnen met een drankje en dat was al de eerste verrassing. Want bij Restaurant Plaisant schenken ze je glas wijn gewoon stevig vol.
Geen bodempje waar een fruitvliegje nog niet in kan verdrinken maar gewoon een flinke slok. Je kunt aangeven of er dingen zijn die je echt niet wilt eten en/of kiezen tussen vlees en vis. Wij kozen vis en werden vervolgens zeer aangenaam verrast. Wat een heerlijk eten. Hele fijne koks in de keuken.
Van de leuke kleine maar fijne wijnkaart kozen we een fles Pinot Grigio die uitstekend smaakte bij de vismaaltijd.
Wij kregen vervolgens:
Een tartaartje van rauwe zalm met heel subtiel wat kruiden en een rood uitje. Sesamolie erover en een wasabidressing eromheen. Stukje crostini erbij en ruccola eronder.
Daarna een zalige selderij/roomsoep.
Hoofdgerecht een stuk gebakken rode poon. Hele fijne groenten (wortel, broccoli etc) die bijtgaar waren in een mooie saus. Beetje couscous erbij.
Nagerecht vanille-ijs, slagroom en brownies. Erg verse overheerlijke chocoladebrownies.
Een tafeltje verderop mensen die voor vlees gekozen hadden en iets van fricandeau vooraf kregen en eendeborst als hoofdgerecht. Aan hun reacties te zien waren zij ook meer dan tevreden.

Kortom, je kunt een hoop zeggen van dat veilingsysteem maar je leert op deze manier zo’n zaak wel kennen en als je later niet meer via zo’n bon daar kunt eten kom je er toch terug.
Gewoon vanwege de geweldige kwaliteit en de leuke sfeer.

Aanrader dat Restaurant Plaisant. Ik zeg doen!

Published by

One thought on “Restaurant Plaisant in Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*