Risotto met courgette en knapperige brie

risottocourgette

Dit is zo’n gerecht waar je van kunt dromen. Als je het een keer gegeten hebt blijft het ergens in je hoofd zoemen en komt er onherroepelijk een moment dat je het weer een keer maakt.
Ooit overgenomen uit een kooktijdschrift en ook wat aangepast in die tussentijd. Een stevig maal is het.
Voor twee personen neem je twee kleine courgettes. In plakjes snijden en in een grote pan even bakken tot ze een beetje bruin zijn. Uit de pan nemen en even apart zetten.
Vervolgens smoor je een fijngesneden uitje met wat knoflook en 125/150 gram spekblokjes in dezelfde pan. Als de ui zacht is doen we er 175/200 gram risottorijst bij. Even omscheppen en er kan een glas droge witte wijn in.
Inmiddels is er een pan met ongeveer een liter (is ietsje teveel) groentebouillon warm en we scheppen een aantal soeplepels bouillon tegelijk bij de risotto. Niet zo moeilijk doen met schepje voor schepje. Het gaat erom dat je er niet teveel in doet zodat het geen soep wordt.
Blijven roeren en als de bouillon is opgenomen weer een paar scheppen enzovoort. Na 20 minuutjes is de risotto klaar. Het vuur kan uit en de courgetteplakjes kunnen erbij.
De grill staat op hoog. De risotto gaat in een ovenschaal en we dekken het af met plakjes brie. Onder de grill zetten tot de brie goed gekleurd is.
De brie wordt een beetje knapperig en dat is zo lekker!
Overigens kun je de risotto heel goed vooraf maken. Op het laatst nog even doorwarmen voor je het in de ovenschaal doet en onder de grill zet.

Published by

One thought on “Risotto met courgette en knapperige brie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *