Salade bleekselderij, appel, peer, walnoten en parmezaan

bleekselderijsalade

Wij (DeMan en ik) waren samen boodschappen aan het doen in de supermarkt. Ik ben gezegend met een man die, omdat hij ook vaak kookt, actief meedoet en meebeslist met boodschappen doen en die niet alleen snacks en overbodige zaken in het wagentje smijt.
Op een mooie dag in mei keek ik in ons boodschappenwagentje en zag daar een struik bleekselderij liggen. Ik dacht eerst even dat die gabber van mij een geintje uithaalde. Maar nee, hij deelde mee dat hij hier iets heel lekkers mee ging maken. Dat leek mij toch een heel sterk verhaal maar ik heb in al die jaren geleerd om in zo’n geval eerst even af te wachten en vooral niet gelijk te gaan piepen.
En verdraaid, we zijn een week verder en ondertussen was er een zalige hollandse ratatouille met bleekselderij en ook deze overheerlijke en simpele salade.

Neem vier of vijf stengels bleekselderij en trek de draden eraf. Snij de stengels in de lengte in smalle repen en vervolgens in dunne boogjes. Schil een appel en een peer en snij ook deze in kleine blokjes. We roosteren een hand walnoten in een droge koekenpan en hakken die in grove stukken. De walnoten. Niet de koekenpan.
Dat alles scheppen we door elkaar met het sap van een halve citroen. Als laatste raspen we er flink wat parmezaanse kaas door. En dat was een fijn idee want de combinatie van het fruit met de pittige kaas, de walnoten en de bleekselderij was overheerlijk. Er was een klein beetje over en dat was de volgende dag, op een boterham met kaas, ook niet te versmaden.

Published by

2 thoughts on “Salade bleekselderij, appel, peer, walnoten en parmezaan

  1. Tom (78): mijn jongste rade mij de combinatie aan, met alleen mayo i.p.v. kaas.
    Denk dat ik voor de nieuwjaarspartij de kaas doe. DANK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *