Spaghetti met basilicum

Simpel kan toch zo zalig zijn. Minder is meer gaat vaak op bij een heerlijk bord eten.
Zoals gewoonlijk mag je ook nu zelf weer stoeien met de hoeveelheden. Een ons spaghetti per persoon is prima. Voor grote eters misschien ietsje te weinig maar het ligt er ook aan of je nog een voorafje c.q. toetje hebt.

Dikke bos basilicum wassen en droogdeppen. Samen met vier tenen knoflook in de blender. Mengen met goeie olijfolie tot je een dikke massa hebt.
Kook de pasta al dente. Afgieten, terug in de pan en mengen met de basilicumsmurrie. Heb je teveel smurrie dan is het de volgende dag ook heerlijk op een stukje brood met tomaat. Nog een minuutje doorwarmen. De verse zwarte peper en uiteraard verse parmezaan gaat er op je bord overheen.
Ik hoef er verder niets bij.

Published by

5 thoughts on “Spaghetti met basilicum

  1. Pesto zonder pijnboompitten, nog nooit geprobeerd maar lijkt me lekker. De knoflook zet ik altijd een beetje aan in de olijfolie. Wat minder scherp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *