Simpel kan toch zo zalig zijn. Minder is meer gaat vaak op bij een heerlijk bord eten.
Zoals gewoonlijk mag je ook nu zelf weer stoeien met de hoeveelheden. Een ons spaghetti per persoon is prima. Voor grote eters misschien ietsje te weinig maar het ligt er ook aan of je nog een voorafje c.q. toetje hebt.
Dikke bos basilicum wassen en droogdeppen. Samen met vier tenen knoflook in de blender. Mengen met goeie olijfolie tot je een dikke massa hebt.
Kook de pasta al dente. Afgieten, terug in de pan en mengen met de basilicumsmurrie. Heb je teveel smurrie dan is het de volgende dag ook heerlijk op een stukje brood met tomaat. Nog een minuutje doorwarmen. De verse zwarte peper en uiteraard verse parmezaan gaat er op je bord overheen.
Ik hoef er verder niets bij.
Daar hoeft verder ook niets bij…
1 van de zaligste hapjes die je je kunt bedenken!
de basilicum trekt me over de streep.
pasta zomaar vind ik vaak niks.
karin
Pesto zonder pijnboompitten, nog nooit geprobeerd maar lijkt me lekker. De knoflook zet ik altijd een beetje aan in de olijfolie. Wat minder scherp.
ambiamo mangiato molto bene! una vera e propria ricetta italiana š
ziet er erg lekker uit.
ga het volgende week maken.
site is ook erg leuk, ik plaats een linkje op mijn kookblog
(http://kookblog.nl).
mvg,
dirk adamsky