Sweet Chocolate Sins van Nanette Booij aka Zaligzoet

Boek Sweet Chocolate Sins

Als jullie denken dat alle heerlijke smulboeken die hier op de keukentafel liggen in de verloting gaan dan heb je het goed mis.
Deze hou ik zelf. Deze gaat nooit meer de deur uit. Al ken ik de recepten over een paar jaar helemaal uit mijn hoofd, dan nog hou ik het zelf. Het kan maar even duidelijk zijn.

Nanette Booij, alias Zaligzoet, heeft een tweede boek afgeleverd dat geen enkele chocoladeliefhebber mag missen. Ten eerste en zeker als belangrijkste om de recepten. En ten tweede om de smulfoto’s. Het boek is handig ingedeeld in Basisrecepten, Cake Heaven, Guilty Pleasures en Desserts To Die For.
Het boek begint met een klein stukje geschiedenis, algemene informatie en wat tips. Daarna gaat het los. Alleen al  het lezen en kijken naar de waanzinnig mooie foto’s brengt je een beetje in de chocoladehemel. Recepten zijn keurig voorzien van een ster. Eén ster voor makkelijk, twee sterren voor iets moeilijker en drie sterren ….. inderdaad.
Recepten om van te watertanden. De Crème Brulée van witte chocolade en steranijs maak ik volgende keer voor zes personen als we met z’n twee zijn. En nou niet zeuren dat witte chocola geen chocola is want er staan meer dan genoeg overzalige recepten met mooie donkere chocola.
Nu zijn er wel meer chocoladekookboeken maar over het algemeen heb ik het wel gehad met de Tiramisuvarianten waar die boeken vaak mee gevuld zijn.
Nee, doe mij dan maar de Funky Panna Cotta of de Dutch Oreo’s of de Kruidige chocoladeworteltaart met kaneel en kardamom.
Had ik al de Truffeltaart met Sauternes-peren genoemd? Dit weekend doen wij de Semifreddo met chocolade en espressosaus.

Een mooie hardcover met heerlijke recepten en prachtfoto’s. Ik zeg doen. Ook het ultieme (feestdagen)kado. Je koopt dit boek en je maakt iets heerlijks. De Cheesecakebrownies met fudgeglazuur of het Millionaire’s Shortbread. Vervolgens geef je het boek kado en eet je zelf …. oeps!

Chocoladeliefhebbers! U weet wat u te doen staat.

Published by

2 thoughts on “Sweet Chocolate Sins van Nanette Booij aka Zaligzoet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*