’t Crabbetje in Delft

't Crabbetje in Delft
’t Crabbetje in Delft

Nieuwe naam, nieuw interieur, nieuwe kaart, nieuwe mensen. Dat wilden we weleens proberen en dus op naar ’t Crabbetje in Delft. Volgens de website een Brasserie.
Maar ik vond het toch meer een restaurant. Zo’n zeldzaam restaurant waar alles klopt. Gezellige sfeer en ondanks dat er redelijk wat gasten waren (goed teken!) toch rustig. Uitstekende bediening. Vriendelijk, attent en kennis van zaken.
Mooie kaart en superverse producten. En vooral, en daar gaat het toch om, uitstekende koks in de keuken. En dat voor een betaalbare prijs want een driegangenmenu is er al voor 29,50 en op sommige dagen van de week zelfs voor 25 euro.
Wij (drie personen) kozen voor het Chef’s menu. Een proeverij van vis (voor- en hoofdgerecht) inclusief een grand dessert of kaasplank voor 34,50. En als dat dan van zulke goede kwaliteit is en met zoveel zorg en liefde voor het vak bereid dan is dat een aanrader voor alle visliefhebbers.

Vooraf een amuse van tonijn met zeewier en sesamolie. Voorgerecht een keur van prachtige vis, waaronder huisgerookte zalm, paling met wat piment, hollandse garnalen met appel en bleekselderij, haring en een coquille met pesto. Daarbij een romig spinaziesoepje met een vleugje zalm en tonijn.
Hoofdgerecht drie soorten vis van enorme zaligheid (zeebaars, zeewolf en zwaardvis) samen met een heerlijke koolsla en mooie gebakken rosevalaardappeltjes.
Geweldige kaasplank en prachtig grand dessert en daarbij kozen wij een proeverij van port en dessertwijn. Krijg je 3 verschillende glaasjes. Heel leuk om die combinaties te proberen samen met de kaas en de zoete verleidingen. En we waren met de bus. Dat scheelt.

DeMan gooide nog even een visje uit (grap) bij de kok en sprak over gekweekte vis die zo fijn geprijsd is en derhalve nogal eens voorkomt op een menukaart. Ach, de arme man trok helemaal wit weg van afkeer. Bij ’t Crabbetje geen nare vissen op het menu. Dat was overigens ook wel te proeven.
Hou de website in de gaten voor nieuwtjes en speciale avonden met een bijzonder menu.

Hulde voor ’t Crabbetje in Delft.

Published by

3 thoughts on “’t Crabbetje in Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*