Tefal ActiFry (Patat)

Patat uit de ActiFryKookvrienden bezworen mij dat je in de Tefal ActiFry heus en echt waar hele fijne dingen kon maken. “Nee joh!” riep ik “Ja joh!” riepen zij. Die uitdaging zijn we dus aangegaan en sinds kort staat hier zo’n apparaat.
Voorwaar geen klein apparaat op het aanrecht. Maar daar staat tegenover dat je minder (of geen) pannen nodig hebt om een maaltijd op tafel te zetten.

Het eerste wat mensen vragen als je zegt een Tefal ActiFry in huis te hebben is “kun je er inderdaad patat in maken?”
Het antwoord is JA. Maar dat kun je overal op internet lezen. Patat is minder knapperig maar best heel lekker. Wij deden er toch wat meer vet bij want zonder vet en/of mager koken is niet wat we gaan uitproberen in de ActiFry. Het is naar mijn idee ook niet de belangrijkste reden om zo’n ding aan te schaffen.
Veel belangrijker is het feit dat je dus niet zo’n vieze vette stinkende en onmogelijk ooit weer schoon te krijgen frituurpan hoeft te gebruiken. Bovendien is het een manier van koken c.q. bakken waar weinig mis mee kan gaan. Je stelt de tijd in en gaat vervolgens iets anders doen. Niks roeren, aanbakken, in de gaten houden, gas hoger/lager, overkoken en al dat geneuzel. Ideaal dus voor mensen voor wie, om wat voor reden dan ook, koken in pannen een risico op ongelukken met zich meebrengt. Alhoewel de Tefal ActiFry wel erg heet wordt maar je kunt beter je vingers branden dan je huis in de as leggen.
Ook ideaal voor b.v. studenten en/of jonge mensen die nog geen plaats of geld hebben voor een keuken met allerlei apparatuur. Ik zag ook een vakantiepark in Frankrijk alwaar in ieder huisje een ActiFry in de keuken stond.
Inmiddels zijn er meer gerechten uit onze Tefal ActiFry gekomen en tot nu toe allemaal uitstekend gelukt en een aantal ervan zal ik later over schrijven. Wij proberen hem nog een aantal keren uit en dan gaat hij door naar de kookvrienden. Die gaan er ook nog mee aan de slag.
Jullie kunnen dus e.e.a. verwachten uit die richting.

Oh ja, voor ik het vergeet. Hij is BIZAR makkelijk schoon te maken. Hier meer over Tefal Gezond en Lekker koken in de ActiFry.

Published by

16 thoughts on “Tefal ActiFry (Patat)

  1. Goeie vraag. Het is een pan die verwarmd wordt door hete lucht. Erg warm! De motor zit er dus aan vast en in de pan zit een draaiarm die heel langzaam het eten rond laat gaan waardoor het aan alle kanten op gelijkmatige manier bakt en gaar wordt.

 1. Eindelijk de reeds verwachtte recensie. Toch ben ik nog niet helemaal overtuigd. Ik wacht je volgende hoogstandjes met spanning af alvorens na te denken over het besluit al dan niet een aan te schaffen (vind ze namelijk best prijzig, zeker voor een friteuse, waarvan ik nu begrijp dat het veul meer dan dat is).

 2. Mij lijkt het vooral ontzettend energieverslindend. Ik heb als nieuwe motto: zo weinig mogelijk elektrische en elektronische spullen in huis. Deze deze komt er zeker niet in…

 3. Als trouwe lezer moet ik hier toch ingrijpen. Dit aanraden voor studenten? Dit totaal nutteloze ding kost 149 euro. En wat krijg je daarvoor terug een oven waarin het 45 minuten duurt voor een portie patat voor een half persoon klaar is.

  Voor 149 euro kan je een hele pannenset bij de Hema kopen, 2 maten koekepannen, houten pollepel, snijplanken, koksmes, garde, staafmixer, beslagkom, ovenschaal, borden, bestek en onderzetters. Nee als je student bent en je wilt friet maken koop dan een frituurpan van 29 euro.

  Maar als je hem gratis van Tefal krijgt zou ik ook geen nee zeggen.

  1. Aan de ene kant heb je daar gelijk in Klaas maar ik zou ook zeker niet komen om patat te maken. Er zit echter een receptenboek bij met uitsluitend groente- en vleesgerechten. Afgelopen week kip met ananas gemaakt en dat duurt nog geen 15 minuten.
   En ik heb ooit weleens in een huis gewoond waar geen keuken was! Nou, toen had ik hem wel willen hebben.
   Overigens geef ik hem gewoon door aan de leden van mijn kookclubje. Gratis of niet. šŸ˜‰

  1. Echt waar? Ik gebruik hem tot nu toe zeker 1 x per week en ben er enthousiast over. Ben nieuwsgierig wat de kookvrienden er straks nog allemaal in zullen maken.
   Pas nog kip met ananas. Heerlijk! En geen omkijken naar.

 4. Ha! Dat weet ik nog dat stukje van jou. Daarom wilde ik hem eerst niet hebben. Nee, in mijn (mooie) kookboek staat gewoon kip in heerlijke marinade met ananas.
  En inderdaad, hij maakt herrie. Maar net als bij de rijstkoker wil ik er dingen mee ontdekken die niemand ooit had bedacht.
  Ga ik echt doen.

 5. Kort geleden een crockpot gekocht.Is eigenlijk alleen geschikt voor stoofpotten. En dan dit apparaat. Welke beperkingen zijn er.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*