Tefalpannen. De nieuwe generatie.

Tefalpannen

Je hebt van die pannen die je eigenlijk niet eens in de kast hoeft te zetten. Laat maar rustig op het fornuis staan want je gebruikt ze vrijwel iedere dag. Zo’n pan is bijvoorbeeld mijn hapjespan. En nu heb ik een nieuwe erbij uit de nieuwe generatie pannen van Tefal.
Dijk van een pan. Aangezien ik toch al zuinig ben op mijn pannen vermoed ik dat deze heel lang dienst zal doen. Want de nieuwe generatie pannen van Tefal hebben een versterkte antiaanbaklaag met hogere weerstand waardoor de pannen niet kromtrekken en nog langer meegaan.
Je kunt in deze pannen vetvrij bakken en dat is, met de januarimaand voor de boeg, toch mooi meegenomen. Dan kunnen we de eerste week van januari fijn mager bakken en braden en daarna gewoon weer lekker koken. Want dat het kan zonder vet is mooi meegenomen maar mijn gebakken aardappels houden van een beetje boter of olie en ik ook trouwens.
En door de reliëfbodem in deze pan bakt alles nog mooier dan mooi en vooral heel gelijkmatig. Die bodem is een uitvinding. Als je lang plezier wilt hebben van je Tefalpan is het verstandig je aan de gebruiksaanwijzing te houden. Die Thermo-Spot zit er niet voor niks en is heel handig om oververhitting te voorkomen. Gebruik de pan nooit om b.v. vlees dicht te schroeien op hoge temperatuur. Dat doe je in een gietijzeren of aluminiumpan.
In een Tefalpan bak ik aardappeltjes, kook pastasaus, braad kleine stukjes kip. Dat soort dingen. Leuk aan de hapjespan is ook de knop op het deksel. Waarom zit daar een platte kant aan? Als je het deksel met de knop naar beneden op het aanrecht legt dan blijft hij “staan” op die knop en rolt niet alle kanten op. Daar is over nagedacht!
De pan kan in de vaatwasser maar ik ben niet zo’n voorstander van pannen in de vaatwasser. Ten eerste nemen pannen erg veel plaats in en ten tweede is de vaatwasser eigenlijk een klein sloopbedrijf en zoals gezegd, ik ben zuinig op mijn pannen.
Heerlijke pan!

Published by

8 thoughts on “Tefalpannen. De nieuwe generatie.

 1. Ik heb een grillpan van tefal en ben er heel tevreden van! Mijn gewone pan met anti-aanbaklaag komt echter gewoon van Ikea, spotgoedkoop, maar supergoed! Echt een aankoop waar ik nog geen moment spijt van hem gehad! Veel plezier met je nieuwe pan!

  1. Er zijn zoveel dingen gevaarlijk dat het leven bijna onmogelijk wordt als je daarop gaat letten. Maar in vrijwel alle gevallen worden dingen gevaarlijk omdat mensen er zelf niet goed mee omgaan. Zelfs water is levensgevaarlijk als je er teveel van drinkt. Barbecueën? Zeer ongezond als je het niet goed doet. Suikervrije limonade? Nooit aan beginnen als je meer dan een halve liter per dag drinkt. Buiten wandelen? Niet in gebieden met ernstige luchtvervuiling.
   Tefal waarschuwt in de gebruiksaanwijzing voor het feit dat vogels last kunnen hebben van rook en bakwalmen en dat je de pan dus niet veel te hoog moet verhitten. Hoeveel mensen lezen dit en denken dan dat een Tefalpan gevaarlijk is voor hun vogel en steken vervolgens nog een sigaretje op?
   Bovendien is niet alles waar wat je op internet leest. Op vrijwel alle gebieden vind je voor- en tegenstanders die hun zegje doen en pagina’s vol schrijven.
   Laten we gewoon maar doen wat we zelf denken dat goed is. Ieder voor zich.

   1. ok, geen probleem, doet u (en al wie dat wil) maar gewoon waar je van denkt dat het goed voor je is. Ik let wél op die dingen. Zonder verzuurd of bitter te leven of me ongelukkig te voelen. En misschien leef ik dan wat langer en met een goede gezondheid. Maar zoals u al zei: ieder doet wat hij/zij wil.

 2. Ik heb ook die hapjespan en mij bevalt hij ook prima. Ik schroei er ook gerust vlees in dicht, kan allemaal. Maar ’t fijne is dat je het daarna ook rustig kunt stoven, als in een braad/stoofpan, zonder dat het aankoekt.
  Het enige nadeel vind ik dat ie een beetje klein is. Maar dat kan ook weer een voordeel zijn: voor eenpersoonshuishoudingen, die zouden bijna genoeg hebben aan 1 zo’n pan! 😉
  Wij zijn met zijn tweeën en ik stoofde er prei in, carameliseerde kweeperen en meer van die dingen. Ik vind het echt een fijne bodem.

  (en dat gelul over dat teflon giftig zou zijn ben ik ondertussen ook spuugzat. Als de laag al los zou komen is daar niks giftigs aan, die poep je zo weer uit. En volgens heb ik niet. Honden gaan dood aan chocola, doen we daarom ook zo spastisch over chocola, nee toch? Ik heb geen vogels en al helemaal niet in de keuken, bah, stel je voor zeg, zo’n vieze vogel in je keuken)

  1. Oh Robin. Wat heb jij een lekkere foto’s op Flickr staan. Daar zal ik er eens een paar van op Pinterest zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*