Tiramisu met limoncello en limoen

tiralimoen

We doen gewoon nog een recept voor Tiramisu. We hebben al de “gewone” Tiramisu (niks gewoons aan) en we hebben de Tiramisu van chocoladecake met koffielikeur en beide zijn heerlijk en zeer de moeite van het proberen waard. Toch wil een mens ook weleens iets anders dan chocola.

Een hele fijne variant is de Tiramisu met limoncello en limoen. Lekker fris en zomers en fijn van smaak. De smaken moeten een aantal uren intrekken. Maak het vooral in de ochtend of nog liever een avond van tevoren. De schaal die wij gebruikten is 13 x 18 cm en dat was meer dan voldoende voor 4 personen.

Daar gaan we:
We mengen eerst 50 ml limoncello met 75 ml limoensap en dat noemen we limoencellosap.
Met de mixer kloppen we 150 gram mascarpone met 175 ml room, 40 gram suiker en een kwart van het limoencellosap tot een dikke massa. In de schaal verdelen we 75 gram lange vingers over de bodem. Gewoon in stukken breken om de bodem helemaal bedekt te krijgen. Misschien heb je iets meer of minder lange vingers nodig. Besprenkel de lange vingers met de helft van het limoencellosap en daarover strijk je de helft van het mascarponemengsel. Niet met een strijkijzer maar met zo’n siliconen spatel of de achterkant van een grote lepel. Dat gaat het makkelijkst. Nog een keer de lange vingers, het limoencellosap en de mascarpone. We garneren de schaal met hele dunne schijfjes limoen.
Dit recept is gebaseerd op de Tiramisu al Limone uit één van de boeken van Cucina Maria. Zij gebruikt citroen en de hoeveelheden zijn anders.
Overigens wel dikke vette aanraders die twee boeken van Cucina Maria. Niet goedkoop maar je haalt wel voor jaren kookplezier in huis.

Cadeauwinkel

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *