Vis met tomaat en kaas uit de oven

kabeljauw

Het allereerste buitenlandse kaasje dat in de jaren 80 bij ons op tafel kwam was Boursin. Dat was het begin van heel veel echte buitenlandse kaasjes. Boursin heeft alles overleefd en tegenwoordig wordt er ook mee gekookt. Er zijn nu veel meer kruidenkaasjes op de markt dus je kunt voor dit gerecht van alles kiezen. Er zijn er met chili en peper of met sambal. Je kunt ook het smeersel voor op de vis zelf maken. Crème fraîche mengen met verse of gedroogde kruiden, knoflook en flink wat peper en zout. Uiteraard kun je er iedere willekeurige andere smaak aan geven.

Maar kant en klare kruidenkaas kan ook. Dit recept is van Boursin dus je begrijpt wat die gebruiken. Zij zeggen overigens Boursin Cuisine. Nu heb ik geen idee wat dat is en dus gebruikten wij hele gewone kruidenkaas. Kan allemaal. Maakt niet zoveel uit. Het resultaat was echt bijzonder smakelijk. Je eigen Viscuisine maar dan lekker.

Wrijf de vis (in dit geval kabeljauw maar iedere witte vis is prima) in met citroensap en lekker wat zout en peper. In de ovenschaal ermee en de oven staat op 200 graden.
Kruidenkaas en een aantal tomaten in kleine stukjes gesneden erop. Daarover wat gesnipperde bieslook of peterselie en dan nog een handje geraspte kaas.
In het midden van de oven en na 20/25 minuten ben je klaar.

Wij aten het met worteltjes gesmoord in mosterd met wat bruine suiker en een lauwwarme aardappelsalade.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *