Wortelen in Marsalawijn

Wortelen

Nog wat Marsalawijn over van de kerst? Zo niet, dan fluks een flesje halen. Goed dessertwijntje gaat er altijd in en het laatste glas of twee bewaar je om de volgende dag deze wortelen mee te maken. Voor twee personen een pond winterwortelen in dunne plakjes snijden. Boter smelten in een pan met dikke bodem en wortelen erbij. Heel zachtjes smoren (niet bruin laten worden) en na vijf minuten een eetlepel bruine suiker over de wortelen alsmede …….. een flink glas Marsalawijn. Roeren, deksel op de pan en heel zachtjes verder smoren tot de wortelen beetgaar zijn. Deksel eraf en ietsjepietsje hoger dat vuur tot het vocht verdampt is en de suiker begint te karamelliseren. Op je bord pas wat zout en verse zwarte peper erover.

Bron: Elodia Rigante’s Italian Immigrant Cooking

Published by

4 thoughts on “Wortelen in Marsalawijn

  1. oh dit klinkt lekker! Je kunt ze ook in een pakket folie in de oven doen, en dan aan tafel de folie openmaken, bedwelmende geuren! Ik doe zoiets vaak met Noilly Prat, ook zo’n fijn kookflesje (staat nog niet op http://www.kokenmetkarin.nl maar komt er binnenkort aan), maar Marsala klinkt ook heerlijk. Ga ik proberen!

  2. Heerlijk recept, Cornette…grappige is dat ik vroeger eigenlijk helemaal niet van wortel hield. Bij ons thuis werd het dan ook altijd geserveerd op vrijdag met gekookte witvis met mosterdsaus en bijna vierkante aardappelen. Mijn moeder kon namelijk niet koken. De laatste jaren ben ik de wortel stevig aan het herontdekken en ik vind ze lekker in alle soorten en maten, dus dit recept ga ik zeker proberen. Mag je er ook speciaal marsala voor kopen šŸ™‚

  3. Eigenlijk ben ik niet zo van de worteltjes.. maar op deze manier klinkt het erg smakelijk. Moet ik maar eens gaan proberen!

  4. Vanavond gemaakt, met groot succes! Ondanks langskomend 10-jarig buurmeisje dat dacht dat het plakjes rookworst waren (?!). Maar ze waren dan ook iets bruiner uitgevallen dan bij jou op de foto. Enfin, ze heeft er toch nog 3 op, mochten wij lekker de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *