Of de zon wel of niet schijnt doet niet ter zake. Dit is DE tijd van het jaar voor heerlijke salades in alle soorten en maten.
Voor de dressing geef ik hoeveelheden want die zijn voor een goeie dressing belangrijk. Wat betreft de salade zelf mag je het helemaal zelf bepalen.
De dressing: 1 eetlepel (wijn)azijn, 1 theelepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, wat peper en zout en 1 eetlepel fijngeknipte bieslook. Goed door elkaar kloppen of schudden in een flesje.
Dan de salade. Gemengde sla op een mooie schaal. Eroverheen: heel dun gesneden champignons, in dunne reepjes gesneden paprika, tomaten, piepkleine blokjes belegen kaas en een hele zwik kleine blokjes spek die even uitgebakken zijn in de koekenpan. Persoonlijk doe ik het spekvet dat in de pan achterblijft ook over de salade, samen met de dressing.
Een vriendin maakte deze salade als voorgerecht en dat was heerlijk !
morgen wordt het bij mij zomer.
Fijne heerlijke recepten, kan ze helaas niet printen, bedankt
veel succes verder Gerrit.
Op print dit recept klikken en dan wordt het bewaard als een PDF.