Foto’s

Er zijn veel foodblogs met prachtige foto’s. Vaak HELE GROTE foto’s die haarscherp van je beeldscherm spatten. Ik kijk er altijd met veel genoegen naar.
Helaas ben ik niet zo’n goede fotograaf. En ik heb ook geen zin en tijd om een cursus te gaan volgen. Bovendien heb ik de apparatuur niet. Maar het allerbelangrijkste is dat ik liever eet dan fotografeer. Kortom, het wordt maar zelden wat als ik een foodfoto maak.

Lang geleden, toen ik deze foodblog begon, waren de foto’s die ik erbij plaatste klein. Klein en onscherp. In de loop van de jaren heb ik wel wat bijgeleerd en nu plaatst ik grote foto’s bovenaan het recept. Ik begon mij te ergeren aan al die kleine slechte foto’s uit vroeger jaren. Die heb ik dan ook in één klap weggehaald. Gevolg is dat er nu blogs zijn waar je zo’n raar vierkant blokje te zien krijgt. Daar moet nog een goede foto boven.

Dat is een hele klus waar ik hooguit een paar uur per week aan werk. En ga ik al die gerechten nu nog een keer maken om een foto te kunnen nemen? Nee, dat doe ik lang niet altijd. Soms heb ik de originele foto nog en dan is het probleem opgelost. Heb ik die niet (of kan ik die niet vinden in de weet ik hoeveel mappen met ongestructureerde foto’s) dan haal ik voorlopig even een foto van een website als Pixabay of iets dergelijks. In ieder geval een website waar je gratis en zonder in de problemen te komen foto’s vandaan mag halen om te gebruiken.

Ik dacht, ik leg het maar even uit.