Kookboekrecensies

kookboekenkast
In de kast op de foto slechts een heel klein deel van de kookboekenverzameling. Wij verzamelen ook oude kookboekjes die uitgegeven werden door voedselfabrikanten en kookboekjes met tekeningen van Jo Spier of Rein van Looy.

Kookboeken zijn een passie. Maar een goed onderbouwde recensie schrijven is meer dan alleen liefde voor kookboeken. Het is niet een kwestie van even doorbladeren en constateren dat er prachtige foto’s in een boek staan. Er komt meer bij kijken.

Is het boek een vertaling en is die vertaling goed uitgevoerd? Kloppen de recepten? Zijn de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar? Zijn de recepten origineel of is het veel van hetzelfde? Wie is de schrijver/schrijfster en wat weten we van hen? Staan er ook tips en trucs in en hoe zit het met de achtergrondinformatie? Ga je er veel gebruik van maken of is het een kijkboek?

Er is vaak veel aandacht besteed aan het maken van een kookboek en daarom is het niet meer dan normaal dat ook de recensie diezelfde aandacht krijgt. Een goede recensie bevat veelal een recept zodat de lezer inzicht krijgt in wat hem of haar te wachten staat.

Culinette schrijft kookboekrecensies voor Kookboekennieuws en aanschafinformatie voor de NBD Biblion. De recensies die op Kookboekennieuws verschijnen worden na verloop van tijd ook geplaatst op De Leesclub van Alles.
En voor De Leesclub van Alles schrijft zij ook recensies over non-fictie. Voor de NBD veelal ook nog reisverhalen, biografieën en geschiedenis.

Behalve recensies schrijven redigeert Culinette ook manuscripten van kookboeken. Maar al te vaak bevatten kookboeken fouten die heel makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via de pagina Contact.

Save

Save