Interview Libelle

Schiermonnikoog
In de Libelle nr. 28 van 1999 stond een interview met Cornette. Het ging over spullen die je meeneemt als je op vakantie gaat. Nu niet dat ouwe nummer opzoeken want de foto die erbij staat is niet de moeite waard, al zat ik er wel een middag voor bij de visagiste. Bovendien is het interview gepubliceerd met mijn eigen (echte) naam erboven en wat moet je nou met die informatie? Maar toch geeft het een indruk van de vrouw achter Cornette en daarom hier de tekst van dit interview.

Ik ga op vakantie en neem mee ….

“Als we op vakantie gaan, pak ik als eerste mijn vakantiekookboek in. Daarna mijn keukenmessen, een flessenopener, een kurkentrekker én een doos vol kruiden. Als ik dat heb ingepakt, zijn we wat mij betreft klaar om te gaan.
Want goed en lekker eten vind ik heel belangrijk, juist in de vakantie. Het hoort bij genieten van het leven. Mijn vakantiekookschrift is het resultaat van jarenlang recepten verzamelen en uitproberen. Mijn man en ik hebben allebei een kooktic. We hebben heel veel kookboeken in de boekenkast staan. Maar in onze collectie in niet één boek te vinden waaraan je iets hebt als je op vakantie bent. De recepten die erin staan zijn of te bewerkelijk, of je hebt er te veel spullen voor nodig. “Verwarm de oven voor …”. Als een recept zo begint, kun je er op vakantie meestal niet mee uit de voeten. Wij stellen drie eisen aan onze vakantierecepten. Ten eerste moet je voor een recept geen apparaten nodig hebben. Geen oven, keukenmachine of mixer. Ten tweede moet het gerecht in hooguit twee pannen te maken zijn. Voor toetjes en voorgerechten wil ik helemaal geen pannen gebruiken. En ten derde moet het recept snel klaar zijn.
Mensen in onze omgeving begrijpen soms niet waarom wij al die moeite doen op vakantie. Dan zeggen ze tegen ons: “Uit eten gaan op vakantie is toch ook heerlijk?” Dat klopt, dat kan ook heerlijk zijn. Maar vaak als we ergens zitten te eten, kijken mijn man en ik elkaar veelbetekenend aan. Dan zijn we het roerend met elkaar eens: dat hadden we zelf lekkerder gekund. Wat ons betreft gaat er niets boven zélf koken en lekker eten op je eigen terrasje, met uitzicht op zee. Daar kan toch geen restaurant tegen op? We komen vaak op Schiermonnikoog, daar hebben we een vast vakantie-adresje, helemaal op de noordpunt van het eiland. Schiermonnikoog is ons rustpunt. Er heerst absolute stilte. Je hebt er stranden waar je niemand ziet. Dan nog een beetje zon, een goed boek en lekker eten. Zo simpel is het.”

4 thoughts on “Interview Libelle

 1. Leuk dat je m’n log weer gevonden hebt. Ik ben door allerlei redenen niet meer actief aan het loggen, zeg maar drukte ín en om m’n tuin, werkzaamheden aan de toekomstige B&B, business van m’n dochter (www.nicas.nl), kantoorwerk van man, webdesign enz. zodat ik ’s avonds doodmoe met laptop op schoot in slaap val 😉
  Goede tip van je om lid te worden van tuingrrls. Heb ff gekeken en ja, past bij mijn manier van tuinieren. Ik wil me ook aansluiten bij de weblogs van Groei & Bloei. M’n tuin wordt nml. in de toekomst een bezoekerstuin met kwekerij en een beetje bekendheid mag ie dan hebben.

  Ik heb de libelle niet gelezen; was ik redactie van de libelle zou ik graag iedere week een culinair collum van je willen!
  Onze vakanties waren een combinatie van restaurant bezoek en zelf kokkerellen. Tijdens onze (niet-geplande) reis naar Thailand hebben we de geweldig lekkere Thaise keuken ontdekt, zomaar ergens op een strandje of op iedere hoek van de straat. Ik ga me er moeten in verdiepen want mijn jongste vroeg gister of ik weer die spicy garnalen met steamed rice wilde maken 🙂
  Hartelijke groeten van Marlèna

 2. Leuk dat verhaal, ik zit altijd (ook) met het probleem van de recepten en de mogelijkheden die je hebt wanneer je met een caravan weg gaat. Ik ben uiteraard heel benieuwd of iemand zijn (jouw) vakantiekookboek gaat publiceren. Ik barst van de kookboeken- staan op land in de kast- en heb af en toe een bui dat ik “”wat weer ga maken””. Overigens ik blijf altijd kiojken naar kookboeken, het is wel eens hebeurd dat ik met een boek thuis kom wat ik al had, beroerd maar tekened voor mijn ziekte.
  Maar goed die recepten staan ook op een “file” of staat het alleen op schrift.

  Mijn vrouw en ik gaan veelal een maand of 3 naar frankrijk of spanje en willen vaak toch zelf koken. Het gebeurd ons eigenlijk te vaak dat het tegenvalt.

  Ik kwam trouwens op jullie site omdat ik aan het experimenteren ben met clafoutis met een klein campingoventje.

  mvg

 3. @Dick. Maar er is een geweldig vakantiekookboek van Onno Kleyn. Heerlijke recepten voor op de camping. Moet je echt eens naar kijken.

 4. Hallo Culinette
  Ook ik heb en kookboekje voor de vakantie. In Spanje en Frankrijk zijn de slagers en visboeren van zo n hoge kwaleit dat het zonde is om uit eten te gaan. Grilpan op het gas en je maakt de lekkerse dingen met een salade erbij heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *