Mijn eetboekjes

Notitieboekjes

Zelf vind ik het heel gewoon maar aan de reacties van anderen merk ik wel dat het hilarisch is. Ze rollen soms over de tafel van het lachen. “Laat zien, laat zien, het is niet waar !!!” Het is dus wel waar en nogmaals, ik vind het heel gewoon. Mijn “eetnotitieboekjes”. Jaren en jaren geleden had ik zo’n klein boekje met blanko pagina’s. Wat daarmee aan te vangen? Dagboek had ik al en boekjes met gedichten ook. Toen schoot mij de briljante gedachte in de kop dat het weleens leuk zou kunnen zijn om op te schrijven wat we ’s avonds eten. Heel simpeltjes de datum en de avondmaaltijd. Niks meer en niks minder. Inmiddels hou ik dat al jaren vol en één boekje werden er twee en twee werden er drie en drie enzovoort. Het boekje waar ik op het moment in bezig ben gaat ook mee op vakantie. Of het nou Parijs is of Schiermonnikoog, iedere avond even de notitie van de dag in het boekje. Het restaurant erbij of een kleine aantekening over het weer of welke gasten we aan tafel hadden. Bij wie we aten en in welk kookboek het recept ook alweer staat. Na al die jaren kun je heel goed zien hoe onze eetgewoontes veranderen. Van vegetarisch naar ongezond en van ongezond naar bourgondisch en vervolgens weer van vooraf aan. Soms staat er ineens: Aan de lijn! Maar dat duurt nooit lang. Als ik eens een dag totaal geen inspiratie heb (dat komt niet veel voor) pak ik zo’n boekje en kijk wat we een jaar of twee jaar geleden aten op die dag. En dat kook ik dan. Het schijnt echt gek te zijn, heel gek. Nou, maar ik vind het heel gewoon.

8 thoughts on “Mijn eetboekjes

 1. Ik ben heel blij dat ik uw site gevonden heb !! Ik zocht toetjes bereid met mascarpone ….. en dat terwijl mij een heel streng dieet voorgeschreven is !!
  Dan maar smullen en smiddelen via internet.
  Heel leuk geschreven en ik zal zeker bvaker terugkomen.

  Heb ook een leuke Belg ontdekt: Alfons Nicolay met zijn Keukenweetjes, ga maar eens kijken of kent u deze al? Ik moet heel vaak vreselijk om zijn verhalen lachen.

 2. Niks om te lachen hoor! Bentoblogjes zijn in feite niet anders šŸ˜‰ Enne, vanwege mijn hamsteruitdaging peins ik mij suf wat ik vorige week ook weer maakte met wijnsteenbakpoeder erin verwerkt… Had ik nou maar zo’n boekje! šŸ™‚

 3. Goedemiddag, wat een geweldige site per toeval kwam ik er op alles is heel duidelijk beschreven. Ik hoop binnenkort iets te maken van deze site.
  Groetjes.

 4. Goedemorgen!

  Wat fijn dat ik niet de enige ben met een wat-heb-ik-gegeten-boekje! Mijn eerste boekje is uit 1988, en de reeks is ononderbroken tot nu toe. inderdaad is de culinaire revolutie helemaal zichtbaar. En ik kook ook wel eens een dag van jaren geleden bij een ongeinspireerde dag. Erg leuk om te zien wie er wanneer wat is komen eten, en hoe de kerst van bijv 1990 eruit zag. Veel plezier met je boekjes, eigenlijk een mooi eetdocument.

  een culinaire groet,
  marjolein.

 5. Ik schreef het altijd op de kalender. En kalenders/agenda’s bewaar ik altijd. Dat is een soort dagboek met allerlei informatie. Wie er naar de dokter moest voor wat ook al weer. Of het vakantieadres van schoonzus en zwager in BelgiƃĀ«, waar het zo leuk was. Eigenlijk net zoiets als jou boekjes.

  Verder vind ik dit een geweldig leuke site.

  groetjes,

  Marianne

 6. ben erg blij dat ik je site gevonden heb
  leuk idee ook het kookdagboekje,schrijf zelf al wel mijn recepten op
  Maar dit is ook erg Tof

  Je staat bij mij in de Favorieten

  Groetjes Eddy šŸ™‚

 7. Wat een ontzettend leuke site. En wat een geweldig idee om dat soort eetboekjes bij te houden! Je zult me hier nog vaker terug gaan zien.

  Groet,
  Silphya

 8. Zo vreemd is dat niet, om alles bij te houden. Is ook handig voor je persoonlijke jaarverslag, zodat je kan zien hoe vaak je bv pannekoeken hebt gegeten. Sterker, ik doe het zelf ook. Alleen wel digitaal, want dan kan ik alles aan elkaar linken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *