Abrikozen met honing en gember

Ze zijn er. Verse abrikozen. Wat doet een mens met verse abrikozen? Na een leuk diner of een gezellige BBQ wil iedereen nog wel een zoet hapje. Eerst het velletje eraf. Snij dan de verse abrikozen door de helft en gooi de pit weg (of zet in een pot met aarde). Leg ze met de snijkant naar boven in een beboterde ovenschaal. Maak een mengsel van een paar eetlepels honing en wat gembersiroop. Ongeveer 2/3 tot 1/3 ofzo. Druppel dat over de abrikozen en strooi er daarna wat geschaafde amandelen op. In de oven op 200 graden en na zo’n 12-15 minuten haal je de schaal eruit en zet die op tafel samen met een schaal (slag)roomijs. Dessertwijntje of ijskoud amandellikeurtje erbij? Ach, waarom niet. Doe maar een glaasje.

Leuk? Delen dan:

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*