Broodje Java

Recept en foto zijn ingestuurd door hobbykok John Sevenstern. Het lijkt mij heel erg lekker! Hoeveelheden zijn voor 4 personen.

4 afbakbroodjes (pistolets)
500 gr kipfilet
2 kleine preien
2 grote uien
2 tenen knoflook
4 ons taugé
2 bananen
zout
sweet chillisaus
1 eetlepel zonnebloemolie (of olijfolie)
eventueel atjar en kroepoek

Dit gerecht heb ik ooit eens in een saunarestaurant gegeten en blijkt erg gemakkelijk en snel klaar te maken.
Ik maak dit gerecht het liefst in de wok klaar, omdat je dan de groenten lekker knapperig kunt houden.

Snijd de prei in ringen, was het zand er af en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de uien, maar niet te klein (je mag de uien best terugvinden op je bord). Pel de knoflook en snij de teentjes klein. Doe de uien en knoflook in de vergiet bij de prei. Pel de bananen en snijd in plakjes.
Snij de kipfilet aan reepjes.
Bak de afbakbroodjes. Als die in de oven staan begin je met het klaarmaken van de rest.
Zet de wok op een hoog vuur en doe de zonnebloemolie erin. Met zonnebloemolie wordt vlees bruiner dan met olijfolie. Bak de kipreepjes mooie bruin. Voeg dan prei, ui en knoflook toe en bak een paar minuten tot de prei en ui net een beetje zacht beginnen te worden. Zet dan het vuur onder de wok laag en voeg zout en sweet chillisaus naar smaak toe. Ik houd van pittig en doe dan ook een flinke hoeveelheid saus in het mengsel. Doe de taugé erbij en roer goed om. Voeg tenslotte nog de banaan toe en laat even warm worden.

Snijd de pistolets doormidden en leg deze op het bord. Schep het groente kipmengsel erbij.
Garneer met bijvoorbeeld atjar en kroepoek.

Eet smakelijk

Leuk? Delen dan:

Published by

3 thoughts on “Broodje Java

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*