feb 152006
 

Brownies

Als de schaal net uit de oven komt wil je niets liever dan direct even proeven. Want die geur alleen al ! Maar niet doen. Even af laten koelen want anders kun je er geen mooie stukken van snijden.
Ovenschaal (ik gebruik de braadslee) van 23 x 33 cm goed invetten. Het moeilijkste in dit recept is het roeren. Oven op 180 graden. In een zware, middelgrote steelpan, op een laag vuur, 160 gram boter, 60 gram melkchocolade en 120 gram pure chocolade smelten. Neem de pan van het vuur en roer er 160 gram lichtbruine basterdsuiker en 140 gram kristalsuiker door. Als het goed gemengd is dan 170 gram bloem en 1 dessertlepel bakpoeder erbij alsmede een klein snufje zout. Eventueel 2 theelepels vanille-essence erdoor. Nu goed roeren en dat gaat best zwaar. Eén voor één vier eieren erdoor en na ieder ei steeds goed mengen. De brownies op de foto zijn met nootjes. Als laatste kun je er 50 gram gehakte noten doormengen maar het hoeft niet. In de ovenschaal doen en 25 tot 30 minuten in de oven. Met een bakpen, breinaald, mes, satéprikker kijken of de brownies gaar zijn.
Ook heerlijk als toetje met een dot slagroom of een bol roomijs.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Brownies”

  1. Zo dan dat wordt weer lekker bakken het weekend,als ik nog niks te doen had heb ik nu wel.Groetjes Jubelientje

  2. Geweldig!! bedankt.

  3. Yay, dit ga ik vandaag maken. Het is de bedoeling dat het als toetje gegeten wordt. Yumm, yumm, yumm.

  4. Dank voor dit heerlijke recept, ik heb ze al heel vaak gemaakt.
    Standaard staat er een glazen stolpfles op tafel met deze lekkernij.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*