jan 292006
 

Crepes

Crepes

De foto hierboven heeft niets te maken met het recept maar ik was de fruitpannenkoekjes vergeten dus ik dacht, doe ik de crepes erboven zetten. Ja toch?

Op zondagmorgen mag het ontbijt best eens anders zijn dan anders. Veel werk is dit niet en het resultaat is zeer de moeite waard. We verrassen onze huisgenoten dus met kleine fruitpannenkoekjes. In een grote kom mengen we 100 gram zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel en 3 eetlepels (riet)suiker. Vervolgens maken we een kuiltje in het midden en breken daarin een ei. Langzaam mengen we dit ei door de bloem terwijl we er 100 ml melk doorheen roeren. Nu krijgen we een mooi beslagje en daarin doen we 100 gram ananas in kleine stukjes (vers of uit blik) en 1 in stukjes gesneden banaan. In een hete koekenpan scheppen we steeds een volle eetlepel beslag en bakken zodoende een aantal kleine pannenkoekjes. Serveren met suiker en een dikke dot yoghurt of stroop en een plak gegrilde bacon.
Dat is nou een echt zondagmorgenontbijt.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Fruitpannenkoekjes voor zondagmorgen”

  1. Lekker wakker worden…. Volgende week weer een zondag. Gaan ik ze proberen.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*