mei 212006
 

Gnocchi met spinazie en bacon

Gnocchi (balletjes van aardappel en meel) kun je zelf maken maar dat doen we een andere keer. Deze kopen we kant en klaar bij de grootgrutter want in tijden van grote drukte wil een mens toch lekker eten. Reken op 800 gram gnocchi voor vier personen. Smelt 50 gram boter in een pan en roer daar 50 gram bloem doorheen. Na 30 seconden doe je er 600 ml melk bij en klop het tot een gladde saus. Dan gaat er verse nootmuskaat in alsmede 1 theelepel scherpe mosterd en 150 gram pittige geraspte kaas. Laat 1 minuut koken en hou vooral niet op met roeren. Saus even wegzetten en afdekken om een vel te voorkomen. Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking en bak ondertussen 200 gram bacon zachtjes uit in een grote pan. Als de gnocchi klaar is dan goed uitlekken en bij de bacon doen samen met 150 gram verse spinazie en de kaassaus. Garneren met nog wat kaas en wat verse spinazieblaadjes.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Gnocchi met kaassaus, bacon en spinazie”

  1. Gnocchi, comfortfood noem ik dat altijd… heel makkelijk en superrrrrr lekker!!!!

  2. Oef, dat zijn wel heel veel calorieën. Dat is voor als ik behoorlijk wat ben ingedikt. 🙂

  3. hoe moet je de gnocchie dan koken? op de verpakking staat er geen gebruiksaanwijzing

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*