Gnocchi met kaassaus, bacon en spinazie

Gnocchi (balletjes van aardappel en meel) kun je zelf maken maar dat doen we een andere keer. Deze kopen we kant en klaar bij de grootgrutter of Italiaanse deli want in tijden van grote drukte wil een mens toch lekker eten. Reken op 800 gram gnocchi voor vier personen. Smelt 50 gram boter in een pan en roer daar 50 gram bloem doorheen. Na 30 seconden doe je er 600 ml melk bij en klop het tot een gladde saus. Dan gaat er verse nootmuskaat in alsmede 1 theelepel scherpe mosterd en 150 gram pittige geraspte kaas. Laat 1 minuut koken en hou vooral niet op met roeren. Saus even wegzetten en afdekken om een vel te voorkomen. Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking en bak ondertussen 200 gram bacon zachtjes uit in een grote pan. Als de gnocchi klaar is dan goed uitlekken en bij de bacon doen samen met 150 gram verse spinazie en de kaassaus. Garneren met nog wat kaas en wat verse spinazieblaadjes.

Leuk? Delen dan:

Published by

3 thoughts on “Gnocchi met kaassaus, bacon en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*