dec 122005
 

Foto Pixabay

Het geheim van een smakelijke soep zit niet alleen in de kwaliteit van de bouillon (zelf maken b.v.) maar ook in het feit dat je niet van alles door elkaar tot prut kookt. Kies maximaal drie groentes (naast de ui en de aardappel) anders wordt het een woeste verzameling van smaken die vervolgens allemaal in elkaar verdwijnen.

Voor deze wintersoep smoor je een fijngesneden ui en aardappel in wat boter. Voeg na een paar minuten een kleingesneden courgette, 100 gram broccoli in roosjes (of sperziebonen of prei en dus niet allemaal) toe en smoor nog 10 minuten. Doe er als laatste 100 gram diepvriesdoperwten en 850 ml goeie bouillon bij. Nu nog 10 minuutjes zachtjes koken en vooral niet langer. Staafmixer erin of de soep in een blender fijnmalen.
Goed doorwarmen. Eerst de soep in het bord en dan pas een scheutje room erin.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Groene wintersoep”

 1. Na een winterse wandeling gaat er niets boven een lekker bordje dampende soep!

 2. Beste Cornette, we hebben, als je het goed vind, jou weblog gelinkt. Naast dat de gerechten en recepten van grote klasse zijn is je log ook zeer smaakvol.

  Met vriendelijke groet,

  Chef Tony (Aldo Wink)

  ps, als we wat kunnen en mogen refereren naar jou log doen we dat graag!

 3. mmm, dit zijn het soort soepen waar ik van hou!

 4. Heel lekker soepje!

 5. deze was super lekker iedereen moet dees proberen 🙂
  😉

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*