jan 042006
 

Kip met rode pesto en mozzarella

Een beetje minder vet is goed maar je moet nooit te hard van stapel lopen zeg ik altijd maar. Dus op deze kip uit de oven mag heus wel een plak mozzarella. Oven op 180 graden. Vier kipfilets over de lengte insnijden met een scherp mes maar niet helemaal doormidden. Openklappen en vullen met een eetlepel rode pesto. Dichtmaken met een cocktailprikker en aan de buitenkant insmeren met olijfolie en nog een heel klein beetje rode pesto. In een ovenschaal leggen en 30-35 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Snij een bolletje mozzarella in vier plakken en leg op iedere filet een plak. Nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneren met heel fijngesneden peterselie. Heel lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en in deze tijd van het jaar broccoli.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Kip met rode pesto en mozzarella”

  1. Lekker (en) gemakkelijk! 😀

  2. Inderdaad, zelfs door de week na het werk goed te doen!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*