nov 102005
 

Een simpel toetje

Zullen we afspreken dat we nu echt nooit meer zo’n kant en klaar toetje uit de supermarkt rukken? Zo’n vies, altijd even zoet, vol met E-nummers en kleurstoffen en bovendien peperduur toetje uit de fabriek? Niet meer doen. Allemaal onzin. Voor een fluffig, lekker en simpel toetje heb je niet meer nodig dan melk, suiker, eieren en vanillesuiker. Beboter vier ramakins en zet de oven op 160 graden. Zet de waterkoker vast aan (met water erin). Doe 425 ml melk in een pan en breng aan de kook met 85 gram witte basterdsuiker en 2 theelepels vanillesuiker tot de suiker opgelost is. Even van het vuur nemen. Klop in een grote kom twee eieren tot ze luchtig zijn. Heel langzaam de hete melk bij de eieren kloppen. Zet de ramakins in een ovenschaal of braadslee en verdeel het ei/melkmengsel erover. Giet het kokende water in de schaal tot de ramakins half onder staan en zet in de oven. Na 20 minuten is het “gaar”. Laat afkoelen en smul. Van de smaak, van de prijs, van het ontbreken van kleurstoffen en E-nummers en van het feit dat je zoiets moois zelfgemaakt hebt. Kan ook een dag van te voren maar dan wel bijtijds uit de koelkast halen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Oeufs au lait”

  1. Hmm, heb het geprobeerd te maken, maar ben bang dat het niet helemaal gelukt is. Want het is vast niet de bedoeling dat je het als slappe vloeistof moet oplepelen?

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*