apr 302012
 

Pasta met champignons en salieZe zijn er heus. Van die momenten dat je echt geen zin, geen tijd, geen puf, geen inspiratie hebt. Hebben we toch allemaal. Niet jokkebrokken! Hebben we allemaal weleens. Er zijn mensen die halen dan Chinees of Pizza of Patat. Dat kan. Is een keuze. Maar je kunt ook een bakje champignons halen bij de groenteboer. De rest heb je in huis. Als je de rest niet in huis hebt dan is er iets grondig mis met je voorraadkast. Nou ja, de salie. Die kun je ook gelijk meenemen.

Champignons smoren in wat olie met lekker wat knoflook. Volkorenpenne koken, goed uitlekken en erbij. Salie en parmezaan erover en klaar.

Is het zo simpel? Jazeker wel. Maar het kan ook wat uitgebreider. Blijft het nog net zo simpel. Want die penne met die champignons kun je als basis nemen en er verder nog van alles bijsmijten.
Stukjes zongedroogde tomaat op olie of piepkleine blokjes bacon. Fijngehakte walnoten is ook heerlijk. Je kunt de salie vervangen door platte peterselie of bieslook of tijm.
Allemaal ernstig lekker en zo klaar. Dus geen zin, geen tijd, geen puf of geen inspiratie is geen excuus.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Pasta met champignons en salie”

  1. Nom Nom Nom. Lekker lijkt mij dit.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*