feb 142012
 

Pasta met rode ui, spekjes en tomaten

Heb je mij weer met een pasta. Als het gaat vervelen hoor ik het wel. Niet dat ik me daar iets van aantrek maar je kunt het maar kwijt zijn.
Deze pasta hoort in het rijtje: snel, makkelijk en heel lekker.
Voor twee personen snij je twee rode uien door de helft en dan in hele smalle (halve) ringen. Twee grote tenen knoflook hakken.
In een hapjespan smoor je de ui met de knoflook in olie en doe er na 10 minuten 125 gram magere spekblokjes bij. Na nog eens 10 minuten (zeg mensen, we staan al 20 minuten te koken onderhand!) doe je er een blik tomaten(blokjes) bij.
Lekker smoren terwijl je een glaasje witte wijn openrukt en voorproeft. Pak van 450 gram verse tagliatelle koken en met de spaghettilepel zo in de ui/spek/tomatenprut overhevelen.
Aan tafel strooi je er onbeschaamd veel parmezaan overheen en vooral blijven proeven of die witte wijn nou echt zo goed smaakt bij deze pasta.
Dat doe je zomaar niet met één glaasje. Is mij in ieder geval niet gelukt.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Pasta met rode ui, spekblokjes en tomaat (en witte wijn)”

  1. Wat een lekkere pasta is dit. Ik hou van rode uien maar kende geen pasta daarmee. Nu wel. Fijn.

  2. en ik moet nog steeds verse en niet uit een pakje parmezaan gaan aanschaffen. een leermmoment.
    karin

  3. Wij hebben vandaag dit recept uitgeprobeerd. Zelfs de kindertjes namen een tweede portie, aanrader dus!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*