feb 062006
 

Natuurlijk ga ik niet bij ieder risottorecept vertellen hoe het moet. Dan lees je de andere risottorecepten maar. Hier krijg je alleen de hoeveelheden voor vier personen. Maak risotto van 400 gram rijst, 9 deciliter bouillon, 1 glas droge witte wijn en een fijngesneden ui. Als de risotto klaar is neem je de pan van het vuur en roert er 50 gram fijngesneden gorgonzola, 50 gram (dikke eetlepel) mascarpone en 25 gram geraspte parmezaan door. En vanzelfsprekend eten wij deze risotto uit een grote kom en bestrooien wij het met nog wat verse parmezaan. Je hebt dan nog wat mascarpone over want die zit vaak in bakjes van 250 gram. Wat doe je daarmee? Opkloppen met wat vanillesuiker. Vervolgens bak je een paar kleine pannenkoekjes met appel en kaneel en schept er een lepel mascarpone op. Morgen doen we wel weer een balansdag.

Overigens kun je alle soorten blauwe kaas gebruiken voor deze schotel. En iets meer dan 50 gram mag ook best hoor.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Risotto met gorgonzola en mascarpone”

  1. Uitgeprint en dit gaan we zeker eten… njammie!!!

  2. Ik had een keer risotto en met het verstand op nul en de telefoon aan het oor kookte ik het als gewone rijst, maar wel met bouillon.
    Het smaakte uitstekend.
    Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb dat later met het volle verstand nog wel herhaald.

  3. risotto ;-)))))))

  4. risotto, dus… :-)))))

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*