jan 152012
 

De kookboeken van Cucina Maria zijn zo geweldig dat je niet weet waar je moet beginnen. Dus besloten wij bij het begin te beginnen. Ieder boek heeft 20 uitklappagina’s met op iedere pagina een viergangen menu en wij maakten gisteravond menu 1 uit boek 1.
Het zijn niet alleen heerlijke recepten maar het zit zo slim in elkaar dat je met weinig moeite een prachtig Italiaans viergangendiner op tafel zet. Veel is vooraf te maken en een paar kleine dingen doe je nog op het laatste moment. De Man kookte gisteren en was alles bij elkaar 2 uur bezig waarvan 2 x 10 minuutjes op het laatste moment.
Alle recepten zijn voor 6 personen. Om een klein idee te geven van een recept hier de tomaat met ricotta.
Snij van 6 grote trostomaten de boven- en onderkant af en snij ze daarna in drie plakken. Rasp de schil van een citroen (wij namen limoen) en roer dat door 100 gram ricotta. Snij een handje rucola en wat blaadjes basilicum heel fijn en rooster wat pijnboompitten goudbruin in een kleine koekenpan.
Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en wat peper en zout. Vervolgens gaan we een torentje maken.
Plakje tomaat, beetje dressing, schepje ricotta, plukje rucola met basilicum. Dat herhaal je nog een keer en als laatste een plakje tomaat met blaadje rucola en de pijnboompitten.
Zo lekker dat we het heel snel nog een keer maken en ik zie twee van die tomaten ook graag als lunch op mijn bordje!
Fantastische boeken.

Klik hier voor Cucina Maria deel 1 en klik hier voor Cucina Maria deel 2.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Tomaat met ricotta”

  1. Zo te zien (op de nogal oude site) ook een mooi kookboek.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*