jan 102007
 

De Man in huis heeft een ongelukje gehad maar zelfs als je kiezen even niet op elkaar passen en je mond niet helemaal opengaat dan kun je nog lekker eten. Van een redelijk gewoon tomatensoepje maak je een culinaire hap door er aan het einde een handje gorgonzola doorheen te roeren.
Smoor twee fijngesneden selderijstengels, een paar fijngesneden worteltjes en wat knoflook in een scheutje olie met wat boter. Doe er na 10 minuutjes twee blikken tomatenblokjes (met sap) 1 kop groentebouillon en een eetlepel tomatenpuree bij en laat 10 minuutjes doorkoken. Soep is bijna altijd iets wat je maakt zonder dingen af te meten of te wegen. Proeven dus en gewoon aanpassen aan je smaak. De staafmixer erin en nog even goed doorwarmen. Van het vuur af kleine blokjes gorgonzola erdoor roeren en even laten smelten.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Tomatensoep met gorgonzola”

  1. Hmmm klinkt goed en daar zal jou zielige mannetje ook wel heel blij mee zijn. Een lekker warm hapje voor een zeer hoofd.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*