mei 042005
 

Aardbeien op de markt in Parijs

Aardbeien op de markt in Parijs

Ik weet het, ik weet het. Het is nog geen aardbeientijd en eigenlijk moeten we wachten tot het seizoen daar is.
Maar ze zijn al erg lekker.  En dit toetje is waanzinnig !!!

800 gram aardbeien door de helft
5 deciliter crème fraîche (4 potjes)
100 gram fijne tafelsuiker
125 gram roomboter
100 gram donkere basterdsuiker

Schik de aardbeien met de platte kant naar beneden in een lage schaal. Klop de crème fraîche met de tafelsuiker en schep het mengsel gelijkmatig over de aardbeien.
En dan komt het:
Doe de boter en de bruine basterdsuiker in een pannetje en breng het al roerend aan de kook.
Als de suiker goed gesmolten is dan giet je dit bruine mengsel hier en daar over de crème fraîche.
Niet meer roeren !!!
Zet de schaal 3 tot 4 uur in de koelkast.
Het boter/suikermengsel wordt een beetje toffee-achtig.
Dit recept is voor 6 tot 8 personen maar in mijn kookschriftje staat erbij geschreven:
“Met vier ging het ook op”.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Verbrande aardbeien”

  1. Héérlijk. Juist vanmorgen aardbeien gekocht.

    Ik kom net kijken op je culinaire log en vroeg me af of je ook heerlijke magere recepten hebt… Of is dit een hele foute vraag? Ik ben gek op lekker eten, ben 15 kilo afgevallen en ik doe erg mijn best om die eraf te houden, vandaar.

  2. oh, cornetje, dit zijn recepten die ik alleen maar mag lezen. Ik mag geen suiker. Nou ja, ik lijd er niet onder. Gewoon aardbeitjes met yoghurt (en kiwi en peer) is ook lekker.

  3. zo fijn dat je er weer bent!
    dit staat vanavond op het menu, samen met de aardappelschotel.
    ‘wat eten we?’ ‘kijk even op de site ven cornetje’
    overigens gisteren asperges hier uit het achterland, klassiek, en klassiek heerlijk!

  4. wat een zalige toet!!
    maar ik deed iets niet goed, de boter en de basterdsuiker gingen geen goede verbinding aan. wel goed door laten koken. dus er lag behalve een toffee achtig laagje ook gesmolten boter…vilgende keer alleen maar suiker carameliseren?

  5. met 3 personen ging het ook op

  6. dit recept is NOG lekkerder met mascarpone ipv creme fraiche!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*