feb 022006
 

Walnootcake

Serveer je deze taart met wat poedersuiker erop en lichte stroop erbij dan mag je Torta di Noci op de kaart zetten. Heb je een dolle dag dan versier je hem met koffieglazuur en halve walnoten en dan is het een walnootcake. Zorg dat de walnoten heel klein gehakt zijn anders zakken ze naar de bodem. Je mag ze zelfs malen als je zekerheid wilt. Roer 100 gram boter zacht met 125 gram suiker. Doe er een ei bij, 1 eetlepel rum, de geraspte schil van 1 citroen en een eetlepel bakpoeder. Meng de hele zwik goed door elkaar en doe er als laatste 275 gram gemalen/gehakte walnoten door en 125 gram gezeefde bloem. Oven is inmiddels warm en staat op 180 graden. Deeg gaat in een springvorm van 22 cm en mag dan 1 uur gaar worden in het midden van de oven. Altijd goed opletten of het niet te bruin wordt en bijtijds een los vel alumiumfolie erover als dat wel dreigt te gebeuren. Heerlijk als dessert met een glaasje Amaretto en een Espresso of Capuccino. Maar ook lekker bij een hollands kopje thee.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Walnootcake (Torta di Noci)”

  1. Brava! Molto Bene! De warme avondzon daalt langzaam achter de horizon. Jij geniet aan het stil ruizende strand van Scopello van die overheerlijke Torta di Noci, het ultime dolce de la casa. Gemaakt door oma, van achter in de 80

  2. OOOOOh dat is zo lekker… maar ook zo vreselijk ‘fout’ voor mij….

  3. heel lekker recept. ideaal als je enkele walnoten overhebt en er iets van wilt maken

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*