jan 052012
 

Sinaasappelsaus met gemberAfgezien van het feit dat dit zo’n heerlijke warme wintersaus is die overal bij past, vind ik het ook zo lekker klinken. Moet je het wel met veel sssss-sen zeggen. Ssssssinaasssssappelsssaus.
Past heel goed bij kip, varkensvlees maar ook bij gebakken vis moet je het zeker eens proberen. Zalig!
Zo’n 4 of 5 eetlepels oranjemarmalade mengen met eenzelfde hoeveelheid sssssinaasssssappelsssssap, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel vers geraspte gember en een halve theelepel heel fijngesneden rode peper. Mag ook gedroogde chilipeper zijn die je even fijnstampt.
Goed mengen.
Dan smoren we 1 heel fijngehakte teen knoflook (knijper, ook goed) in een eetlepel olie en doen we er na 30 seconden de marmaladeprut bij. Dat mag 5 minuutjes pruttelen tot het de dikte heeft die je wilt. Beetje meer van dit of een beetje meer van dat mag allemaal.
Zo lekker dit!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Warme sinaasappelsaus met gember en rode peper”

  1. Oooooooooh, wat lijkt me DIT lekker! Gauw uitproberen…morgen

  2. Ziet er erg lekker uit!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*