jan 162014
 

koreaans

De Koreaanse keuken is een eenvoudige. Tenminste, als je over de traditionele keuken praat. Niet als we het over de Koninklijke Koreaanse gerechten hebben. Dat is weer een ander verhaal. Je kunt de Koreaanse keuken een beetje vergelijken met de Japanse en in mindere mate met de Chinese. Maar ik vind veel gerechten uit dit boek redelijk apart en niet te vergelijken met andere Aziatische keukens. De recepten zijn vrijwel allemaal gemakkelijk te maken en zien er aantrekkelijk uit. Wie van een exotische keuken houdt zal met veel smaak uit dit boek koken en er veel van zijn gading in vinden. Maar ….. (let op daar komt de maar ……) de vertaling van dit boek is niet geweldig. Wellicht gedaan door iemand die van koken minder verstand heeft. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over “ongestroopte makreelfilet”. Sommige recepten moet je kritisch lezen en goed nadenken of het wel goed is wat er staat. Zijn er eetlepels en theelepels door elkaar gehaald? Dat is soms moeilijk te beoordelen omdat we niet of weinig verstand hebben van de Koreaanse keuken en dus niet weten of het fout zou kunnen zijn. Ik twijfel soms aan de juistheid van een recept en de praktijk zal uitwijzen of ik gelijk heb.
Ook bevatten de recepten hier en daar ingrediënten die uitsluitend in gespecialiseerde zaken te verkrijgen zijn. Wellicht kun je Koreaanse cayennepeper nog vervangen door gewone cayennepeper maar er zijn ook ingrediënten waar je echt naar zult moeten speuren in bijzondere winkels.

Niettemin is er veel maakbaar uit dit boek en zeer smakelijke gerechten trekken aan ons voorbij. Net als een paar bijzondere dranken.
Ik vind het een fijn boek om te hebben en zal er zeker een aantal gerechten uit maken. In ieder geval is het de prijs zeker waard want voor een klein bedrag heb je een bijzonder kookboek.

Een exemplaar van dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Good Cook en verloot.
Het boek is gewonnen door Annemiek van de website Culinair Westfriesland dus wellicht zien we daar nog wat recepten verschijnen.
Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met het boek.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  28 reacties aan “Winactie! Koreaans 80 recepten stap voor stap”

 1. Ik ben gek op Aziatisch eten, dus ik durf die Koreaanse uitdaging zeker aan!

 2. Ben altijd in voor wat nieuws en Koreaans is volledig nieuw. Dus ik wil die uitdaging wel aangaan 🙂

 3. Ik ken de Koreaanse keuken niet, dus ik wil de uitdaging wel aangaan

 4. Totaal niet bekend met de koreaanse keuken, dit voek ismdaarom een geweldige hulp, om deze keuken te leren kennen.

 5. Lijkt me een leuke en creatieve uitdaging om met Koreaanse recepten aan de slag te gaan. Kan kijken of het eten overeenkomt met Koreaans restaurant hier in mij woonplaats en laten proeven aan onze overburen, Bernard en Linda, die tijdelijk in Seoul verblijven voor werk.

 6. Dit boek bedoel ik dus…..haha

 7. alleen als je al creatief in de keuken bent, kun je het als een voordeel zien dat de hoeveelheden niet altijd juist worden weergegeven. gelukkig ben ik creatief……..

 8. De vertaling in het boek mag dag wat minder zijn, de vertaling op het bord zal zeker lukken!

 9. Nog nooit iets gemaakt uit de Koreaanse keuken, maar ik sta altijd open voor een nieuwe uitdaging!

 10. Ooit genoten van een Koreaanse BBQ, dus ik ben er helemaal klaar voor om meer van deze keuken te genieten!

 11. Lijkt me geweldig! En moeten we niet altijd kritisch zijn en onze eigen smaak niet vergeten?

 12. Altijd in voor iets nieuws en de Koreaanse keuken is nieuw voor mij,dus laat maar komen dat boek,
  ik ben er klaar voor….;-)!

 13. 2.5 jaar geleden durfde ik niks. Als er maar een mixed grill op het menu stond in een restaurant. Nu ga ik niet naar een restaurant als er een mixed grill op de kaart staat. Ik wil alles proeven omdat eten een wereld zonder einde is, het blijft maar doorgaan. Een beetje net zoals Pokémon. De Koreaanse keuken spreekt me aan omdat die gekke mensen een hele andere kijk hebben op eten dan omringende landen. Ik ben benieuwd of Guus Hiddink een liefhebber is. Xxx

 14. Geweldig zou het zijn dit boek te winnen en weer nieuwe smaken te ontdekken.

 15. Wat een prachtig boek met mijn favoriete keuken! Leuk om te mogen winnen!

 16. Wat leuk om deze keuken uit te proberen, kook al uit genoeg keukens maar deze is mij totaal onbekend!

 17. Doe weer graag mee. Durf het wel aan 🙂

 18. Ik wil graag Aziatisch food proberen:) Ik doe graag mee:)

 19. Nou, ik durf dit zeker aan. Hartstikke handig; “stap voor stap”.

 20. Of er theelepels en eetlepels door elkaar gehaald zijn maakt mij niet zo uit, dat doe ik uit mezelf ook al.

  Ik was in 2006 in Zuid Korea, en het eten van daar staat samen met de Vietnamese en Chinese keuken in mijn top 3!
  Leuk/lekker!

 21. Lijkt mij geweldig om daar creatief mee om te gaan, beetje uit het boek en een beetje uit de keuken van Culinairwestfriesland. Via twitter, facebook en mijn site deel ik deze creaties graag.

 22. Hoi,

  Ik ben gek op pittig eten en andere smaken uit de oosterse keuken.
  Ben erg benieuwd naar dit kookboek, zou er graag mee experimenteren, groeten, linda

 23. Ik zou voor mijn dierbare Koreaanse vriend gerechten willen maken uit zijn thuisland.
  Gisteren nog gekeken in de bibliotheek, helaas geen Koreaans kookboek gevonden. Ik doe dus graag mee.

 24. Dat lijkt spannend. Ik doe graag mee!

 25. oh wow heb een kast vol kookboeken maar nog geen koreaanse en ik durf het zeker aan want ben heel benieuwd

 26. Vorige week tweette ik nog dat ik naar Korea wilde om daar te gaan eten…Ik zat een programma te kijken op 24kitchen (Top tables top cities) en de Koreaanse keuken is wel mijn ding! Ik ken een gerecht namelijk Bulgogi en dat is zo lekker! Ik hou van simpel maar dan met intense smaken en dat past denk ik bij de Koreaanse keuken. Veel noodels, soep en ik wil al een tijdje kimchi eten…dus dit boek zou goed passen in mijn boekenkast 🙂 (nieuwe kookboeken leg ik trouwens altijd naast mijn bed!) Ik heb zelf Indonesische roots en ik probeer graag dingen uit, ook wil ik mijn kinderen veel verschillende smaken laten proeven 🙂 Ik maak dus heel graag kans op dit boek!

 27. Leuk! Ik wil graag koken voor mijn vriend, maar eens niet zo ‘standaard’, hier zou ik vast een ‘vurig’ recept uit kunnen halen!

 28. Ja graag wil het boek graag testen en beschrijven op onze site.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*