feb 122016
 

witlofham

Een variatie op de overbekende witlof met ham en kaas. Nu kan ik wel net doen alsof ik dit vooraf heb bedacht maar de werkelijkheid is dat DeMan vaak kijkt wat er nog in huis en dan ter plekke iets in elkaar flanst. Zo ook de witlof met ham, ei en camembert.

Voor twee personen snijden we de stronken van een pond witlof in de lengte door de helft. Leg ze naast elkaar in een brede pan en smoor ze in wat boter tot ze gaan kleuren. Afblussen met een scheut witte wijn, deksel op de pan en langzaam gaar laten worden.

Ondertussen kook je twee of drie eieren. Pellen en door de helft snijden. We bakken een fijngesnipperde rode ui in een koekenpan en als die gaat kleuren doen we daar 125/150 gram hamblokjes bij. Samen bak je dat een beetje bruin. Is de witlof gaar dan leggen we daar wat plakjes camembert op (of brie of een andere kaas die op moet), de halve eieren erop en de hamblokjes met ui erover. Deksel nog even op de pan zodat alles warm kan worden en de kaas gaat smelten.

Gebakken aardappeltjes erbij. Ook heerlijk om prei te kiezen in plaats van witlof.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Witlof met ham en kaas maar dan anders”

  1. […] Witlof met ham en kaas maar dan anders […]

  2. Dat is ook een heel lekkere manier om witlof zo te bereiden. Smoren in plaats van koken en in de oven.
    Gaan we maar eens doen. Eerst lof kopen. Wordt dus volgende week.
    Bedankt voor de tip van deman

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*