sep 302013
 

witlofrodeui

We doen nog een witlofrecept. Gewoon omdat het zo makkelijk is om van weinig iets bijzonders te maken en ook nog ontzettend lekker.  Het gekke met witlof is dat ik altijd net ietsje teveel koop. Er is altijd een stronkje over. En wat DeMan daarmee doet vertel ik later.

Witlof in de lengte door de helft en als het heel dikke stronken zijn mogen die ook nog een keer doorgesneden. In een ingevette ovenschaal leggen. Ertussen stoppen we zo’n 10 tenen gepelde knoflook. Wat takjes tijm en een paar laurierbladen.
Eroverheen een rood uitje wat we in hele dunne ringen hebben gesneden. Een half glaasje witte wijn maar niet teveel want er komt ook nog vocht uit de witlof. Beetje peper en zout en scheutje olijfolie.
Afgedekt met aluminiumfolie een half uur in de oven op 180/200 graden. Dan strooien we er spekjes over en eventueel wat kleine stukjes brie of geitenkaas. Nog een half uur terug zonder de folie en klaar ben je.

Ondertussen zijn de aardappelen gebakken. Er hoeft verder niets bij. Behalve natuurlijk een glaasje Habitat Vino Ecológico wit.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*