52 weekend menu’s van Onno Kleyn en Loethe Olthuis

Kookboek Onno Kleyn en Loethe Olthuis

Het is een herfst met veel mooie en vooral nuttige nieuwe kookboeken. Een pareltje is het boek 52 weekend menu’s van Onno Kleyn en Loethe Olthuis met tekeningen van Deborah van der Schaaf. Een deel van de recepten is eerder verschenen in het Volkskrant magazine.
De recepten zijn bijzonder en toch heel maakbaar voor alle thuiskoks. Ze laten ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Niks pakjes en zakjes en heel veel basisinformatie, tips en trucs. Zowel voor het kopen van ingrediënten als bij het bereiden. Alles netjes per seizoen en met wijntips erbij.
Er staan zulke zalige dingen in dat ik het boek eerst helemaal heb uitgelezen. Watertandend en wel. Het is geschreven op een manier dat je het gevoel hebt dat er iemand gezellig tegen je aan zit te praten en dat leest ook zo lekker weg. Echt zo’n kookboek om nog eens te lezen en te herlezen.
Het is nu al zeker dat ons kerstmenu uit dit boek zal komen. Want het is allemaal prima te doen en toch zo origineel.
Moeilijkste is nog om iedere keer een keuze te maken. Krokante geitenkaastorentjes met olijven. Pittige tonijnballetjes met amandelen. Zeebaars met tahin, citroen en olijven.
Een boek voor smulpapen. Dat is het.
Te koop in alle boekwinkels (paperback) en via de webwinkel van de Volkskrant is er zelfs een mooi gebonden exemplaar voor dezelfde prijs.
ISBN 9046807061. Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Published by

One thought on “52 weekend menu’s van Onno Kleyn en Loethe Olthuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *