A la Mère de Famille – het receptenboek

A La Mere de Famille from Culinette on Vimeo.

Van sommige boeken weet je direct dat ze bijzonder zijn. Waarom moet je nog bedenken maar bijzonder zijn ze. Bij Good Cook Uitgeverij  hebben ze een neus voor dat soort boeken.
A la Mère de Famille is een boek waar ik in eerste instantie alleen maar in heb gebladerd en naar heb gekeken. Die prachtige cover in reliëf. Die mooie oranje zijkant. Geweldige foto’s en tekeningen. Daarna ga je lezen. De interessante geschiedenis van A la Mere de Famille  in de rue du Faubourg-Montmartre en inmiddels uitgebreid naar meerdere adressen in Parijs.
Als je dit boek hebt gezien ga je nooit meer naar Parijs zonder in één van de vestigingen te gaan kijken. Wie echter de zaak met het authentieke uiterlijk (zoals op het boek) wil bezoeken moet naar Monmartre.

Alles leuk en aardig maar de recepten zijn uiteindelijk toch het belangrijkst. Die liegen er niet om. De foto’s op het filmpje laten slechts een fractie zien van wat er in het boek te smullen is. Het begint met een hoofdstuk Cake & Gebak en gaat na 45 pagina’s over in Recepten van de Chocolatier om daarna de Confiseur het woord te geven. En zo gaat het nog even door.
Mensen, mensen, je kijkt je ogen uit. Jam en andere smeersels, Gekonfijte vruchten, Recepten van de Biscuitier, de Glacier en ook nog wat siropen. De siroop van Citroen en limoen staat al op mijn lijstje voor deze zomer. Ook Sundae ijs (en dan die toppings!) wil ik graag proberen.
Dan sla ik voor het gemak de lollies, de bijzondere cakes en koekjes en zaken als passievruchtkaramels, zuurstokken, de marshmallows en oneindig veel meer nog even over. Leuk ook om een aantal historische recepten te lezen en een vijftal portretten van vaste klanten.
Een zeer compleet boek. Het bedrijf A la Mère de Famille bestaat iets meer dan 250 jaar. Doe er nog maar 250 jaar en 10 boeken bij.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *