Fijne vakantieboeken. Culinaire thrillers zijn altijd leuk. Niet zo heel veel pagina’s dus redelijk snel uitgelezen en de eboeken zijn lekker goedkoop. Deel 1 is Aangebrand en deel 2 is Hete bliksem. Geen nadenkboeken maar gewoon achterover in je luie stoel en af en toe wegdommelen zonder dat je de draad kwijtraakt.
Aangebrand
Cora Traarbach is de slechtste kok van het land. Ze mengt ingrediënten die niet kúnnen en denkt dat te maskeren door het ‘fusion’ te noemen. Ze is een gevaar in de keuken, vindt culinair journalist Nic Hak, die voor ‘Natafelen met Nic’, zijn wekelijkse rubriek in dagblad De Courant, argeloos haar restaurant is binnengewandeld en bijna over zijn nek is gegaan. Cora ziet de bui al hangen en laat al haar erotische talenten op de humeurige culinair recensent los, maar Nic trapt er niet in. Dat blijkt niet slimt, want Cora’s wraak zal groot zijn als de recensie ooit wordt gepubliceerd…
Hete bliksem
Hete bliksem is de opvolger van Aangebrand, waarin culinair redacteur Nic Hak het aan de stok kreeg met bloeddorstig Amsterdams keukenpersoneel. Dat accent is in Hete bliksem verlegd naar het Binnenhof, waar ook de nodige sudderpannetjes op het vuur blijken te staan. Nic Hac, de razende culi-reporter van dagblad De Courant, begeeft zich op glad Haags ijs: hij gaat een onstuimige relatie aan met niemand minder dan Japke Buikema, de goedgebekte en mooie minister van Groene Stroom & Overzeese Uitdeling. Zoiets kan uiteraard niet goed aflopen, want er zijn niet alleen kapers op de kust maar ook lieden die het voorzien hebben op Nics schrijftalent. Als dan ook nog in zijn direct omgeving mysterieuze aanslagen plaatsvinden, is het voor Nic, zijn onafscheidelijke vriendin Tara en hun goede vriend commissaris Lepeltak, tijd om in te grijpen.