Aangerommelde kip op Thaise wijze

Dit was toch zo’n succes! Zomaar van alles in de pan gesmeten en dat er dan een topgerecht uitkomt.
Nou ja, zomaar van alles in de pan. Wel over nagedacht want het punt was, er moesten dingen op. Dat heb je weleens. Dat dingen op moeten omdat ze anders in de voerbak van het huiszwijntje belanden. En aangezien wij geen huiszwijntje hebben moeten ze dus op!
Aangezien het bijzonder smakelijk uitpakte ga ik hap voor hap beschrijven wat ik gedaan heb, anders weet ik het zelf over een paar weken ook niet meer.

Voor twee personen:
Twee kipfilets in kleine stukjes en omscheppen met een eetlepel Thaise rode currypasta. Als je het pittiger wilt doe je iets meer curry. Even wegzetten zodat het kan intrekken.
Een grote ui (of twee kleintjes) in kleine stukjes en smoren in wat olie. Na paar minuten een paprika in kleine stukjes erbij. Ik had toevallig een gele paprika maar het mag ook een andere kleur zijn. Rood is misschien wel mooier.
Als de ui en de paprika zacht zijn dan de kip erbij. Vuur iets hoger en goed blijven omscheppen tot de kip gaar begint te worden.
Dan het vuur laag en een beetje kippenbouillon erbij zodanig dat de helft van de kip in de bouillon ligt.
Erbij: drie flinke eetlepels gedroogde kokos, een eetlepel vissaus, twee djeroek poeroetblaadjes, een eetlepel (bruine) suiker (ik had geen goela djawa in huis), een halve limoen (die heb ik altijd in de vriezer).
Zachtjes smoren en na 10 minuten even proeven of er nog wat zout bij moet.
Na 10 minuten een flinke soepkom diepvriesdoperwtjes erin en nog 10 minuutjes zacht pruttelen. Ik had ook nog crème fraîche die op moest maar dat vond ik geen goed idee. Dus niet gegaan.
Dit was een top tien gerecht. Heerlijk met gele rijst.

KokenKoken

Published by

5 thoughts on “Aangerommelde kip op Thaise wijze

  1. Hoe bewaar je de limoenen in de vriezer? Door de helft en dan in een zakje? Is wel handig om altijd in huis te hebben!

    1. Inderdaad door de helft of in vieren. In een zakje en beetje los van elkaar invriezen. Erg handig! Ook heerlijk als het ooit nog eens zomer wordt. Zo in de waterkan gooien.

  2. Klinkt heerlijk! Die bouillon,is die vloeibaar of heb je blokje gebruikt? Ik kwijl weg bij de foto! Ziet er echt goed uit. Dit soort “het moet op” bijmekaar geraapt is vaak onmogelijk lekker, goed dat je het hebt opgeschreven! Nu moet ik zo nog boodschappen doen.. :))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *