Aardappel-pesto burger

Bron: Spaghetti Sauce Gourmet van David Joachim

Het gaat helemaal niet over de zalm op de foto. Er had net zo goed een gegrilde kipfilet of iets anders op kunnen liggen. Het gaat om de aardappel-pesto die eronder ligt. Noem het een burger. Noem het een pannenkoek. Noem het een ding. Kan niet schelen hoe je het noemt. Voor het gemak houden we het even op burger.

De hoeveelheid die je maakt ligt helemaal aan het feit of je een voorafje hebt en wat je nog meer bij het hoofdgerecht op tafel zet. Ik vind dit een hele fijne voor de feestdagen maar dan heb je vaak nog veel meer op tafel en dus maak je kleinere porties.
Eerst even uitproberen dus. Dat kan trouwens nooit kwaad als je van plan bent om iets met de feestdagen op tafel te zetten.

Voor ongeveer zes kleine burgers begin je met 300 gram gekookte aardappels en die prak je helemaal fijn. Dat meng je met 75/100 gram heel fijngesneden ui, 100 gram pesto, een losgeklopt ei en lekker wat verse peper. Meng dit goed en doe er eventueel nog een scheutje melk (of room) bij om een massa te krijgen waar je makkelijk burgers van kunt vormen.
Bakpapier op de bakplaat en de zes kleine burgers kunnen erop. Beetje platdrukken. Tot hier kun je de zaak vooraf maken en afdekken met plasticfolie.
De oven gaat op 190 graden en de burgers mogen in het midden. Na 15 tot 20 minuten kijken of ze al een bruin randje krijgen.

Mooi stukje gebakken vis of vlees erop en je kunt er ook nog een dressing overheen doen van 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel pesto.
Als je met 3 personen bent heb je ieder 2 burgers en als je met 2 personen bent heb je ieder 3 burgers. Die gaan heus wel op.

KokenKoken

Published by

3 thoughts on “Aardappel-pesto burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *