Aardappel/knolselderijgratin van Jeroen Meus

knolselderijgratin1

In dit huis genieten wij regelmatig van de recepten en de filmpjes van Jeroen Meus en uiteraard van het TV programma Dagelijkse kost. Fijne kok met fijne recepten. Gisteren genoten wij van zijn aardappel/knolselderijgratin. Dat was een groot succes!

Luister goed naar wat Jeroen zegt en niet eigenwijs doen. Deze ovenschotel heeft tijd nodig om goed gaar te worden. Als het te bruin wordt dan doe je er aluminiumfolie over en verder neem je dus gewoon echt de tijd. Erin prikken met een scherp mesje en je voelt vanzelf of het gaar is of niet. Als je dan nog bezig bent met de rest van het diner dan zet je de oven op 100 graden en maak je rustig de rest van de maaltijd af.
Een winterwarme ovenschotel met een knapperig korstje en uitstekend vooraf te maken dus ideaal voor de feestdagen. Erg fijn van smaak bij zowel vlees als vis.

En makkelijk voor mij. Ik hoef alleen maar een link naar het recept van Jeroen Meus te geven. Alweer een fijn gerecht van een leuke en heel goede kok.
Of het recept ook in één van zijn kookboeken staat weet ik niet maar vast en zeker dat daar genoeg andere heerlijkheden in te vinden zijn.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *