Aardappelsalade zonder mayonaise

aardappelsalade1

Maar met olie. Dat dan weer wel. Aardappel is echt één van de meest veelzijdige groente die we kennen. Want ik beschouw, net als de Fransen, aardappel als een groenten. Krijgen we weer gezeur over het feit dat het geen groente maar een knol is. Nee! Groente! Alleen is het wel lekker om er nog een tweede groente bij te eten.
Deze aardappelsalade is echt heel geschikt om in de zomer te eten.
Eerst dacht ik, dit is te simpel. Dit ga ik niet plaatsen. Maar gelukkig is er een categorie “Eetidee” en daar past het uitstekend in.
Eet deze salade op kamertemperatuur of als het nog een beetje warm is.

Voor twee personen zo’n 400/450 gram aardappelen in dikke plakken snijden en koken tot ze bijna gaar zijn. Ondertussen een dressing maken van 1 teen knoflook, 1 ragfijn gesneden klein sjalotje, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels witte balsmico of witte wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Aardappels afgieten. Schep voorzichtig de dressing door de nog warme aardappelplakjes samen met wat fijngesneden verse kruiden naar keuze zoals peterselie, bieslook, dragon of dille.
Heerlijk en makkelijk op een zonnige dag. Bij een barbeque of met een gegrild stukje vlees of vis en verse knoflookboontjes.

Een beetje zomertijdrecept dit hè? Nou ja, dat mag ook weleens.

Published by

One thought on “Aardappelsalade zonder mayonaise

  1. Heerlijk aardappelsalade. Ik eet het in Frankrijk altijd zo heerlijk in een lunchrestaurantje in de saladebar. Meestal met stukjes gerookte haring en soms met stukjes knakworst of cervelaatworst, kennelijk wat ze overhebben. Toch krijg ik nooit die heerlijke smaak van het restaurant als ik het thuis maak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *