Aardappelschotel met makreel


We moeten meer vette vis eten want vette vis is gezond voor hart- en bloedvaten. Nu zijn er mensen die denken dat een moot gebakken vis dus ook vette vis is. Dat klopt wel maar dat is toch net iets anders. Om een lekkere visschotel voor vier personen te maken schil je 750 gram aardappelen en kookt ze zo’n 12 tot 15 minuten. Af laten koelen en in plakjes snijden. Ondertussen bak je in een koekenpan een grote en in ringen gesneden ui goudbruin.

Meng de aardappelplakjes en de gebakken ui voorzichtig door elkaar. De helft daarvan doe je in een ovenschaal. Maak 2 gepeperde makreelfilets schoon (je weet wel, van die platte gerookte makreelfilets met pepertjes erop). Vel eraf en met je handen in stukken verdelen zodat je eventuele graatjes ook nog te pakken heb. Verdeel de makreel over de aardappel en doe er vervolgens de andere helft van de aardappel overheen. Maak een mengsel van zo’n 250 ml room (bijvoorbeeld een potje crème fraîche met wat dunne room en een scheut witte wijn) en giet dit over de schotel. Afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten in de oven op 190 graden. Vervolgens het folie eraf en nog zo’n 20 minuten een bruin korstje laten krijgen. Heerlijk met broccoli en een koele witte wijn.

Published by

7 thoughts on “Aardappelschotel met makreel

  1. Mijn bezwaar is de combinatie met aardappelen, leuk voor mensen die nooit dik worden. Een combinatie met geurige groenten lijkt me beter om aan te bevelen.

    Jeemes

  2. @ Jeemes. Je bezwaar is niet terecht. Vette vis is noodzakelijk en gezond. Het zijn de hoeveelheden die een mens dik maken en niet de ingrediënten. En natuurlijk niet te vergeten te weinig beweging.

  3. Twee jaar later: Culinnette, makreel is zeer gezond, alles prima, maar Jeemes heeft gelijk. De combinatie met aardappelen (ook brood) is niet aan te bevelen. Voor één keer is niet erg. Eet je vis vaak dan is het beter om het te combineren met fruit of groenten. Jammer hè?

  4. @Paco. Inderdaad jammer Paco. Nu de weegschaal in dit huis nieuwe batterijen heeft eten wij makreel met groente. Recept volgt binnenkort.

  5. smaakt heerlijk en het is een sprookje dat aardappels dikmakers zijn kijk maar eens op fonteine.com daar kun je wat van opsteken wat gezond is.

    gr John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *