Aardappeltaartjes


Of aardappelburgers. Of aardappelcakejes. Je mag ze noemen zoals je wilt. De hoeveelheden mag je zelf uitrekenen maar dat is helemaal niet zo moeilijk.

Hou deze verhoudingen aan: Voor iedere ons aardappel neem je 10 gram bloem en 10 gram geraspte kaas. In dit geval nemen we 500 gram aardappelen en koken die gaar. Stamp er met wat boter en eventueel wat melk een stevige puree van. Meng er 50 gram bloem en 50 gram geraspte kaas doorheen. Verder laat ik het aan je eigen fantasie over. Stukjes fijngesneden ham, verse kruiden, piepkleine blokjes uitgebakken spek etc.etc. Maar dat hoeft niet. Je kunt het ook alleen bij kaas laten. Vorm er, als het wat is afgekoeld, met je handen burgers van. Bak ze in de koekenpan in een klein beetje olie lekker bruin. Bij het omdraaien moet je voorzichtig zijn want ze vallen snel uit elkaar. Dit kun je een klein beetje voorkomen door ze eerst een uur in de koelkast te leggen. Niet op elkaar leggen want dan krijg je ze misschien niet meer los. Of een stukje bakpapier ertussen doen. Handig om vooraf te maken en pas op het laatst te bakken.

Published by

6 thoughts on “Aardappeltaartjes

 1. Dit zijn van die recepten daar waag ik me niet meer aan. Voor mij geen burgers, maar ik maak er een koek van. Alles valt bij mij altijd uitelkaar!

 2. bij mij vallen helaas zelfs tartaartjes uit elkaar. Toch wil ik de aardappelkoek graag eens proberen. Vooral omdat ik laatst in een restaurant een ideaal geval at. Lekker!

 3. Dit lijkt erg op de keuken van India, dus enkele tips uit Maleisie uit de India-keukens tegen het “uit elkaar vallen van de burgers”:

  Of: maak “kroketjes”: maak bolletjes van de aardappelburgers en doe ze in een beslag van kikker-erwten-meel, zout en water.

  Of: doe 4 sneden with brood onder 1 kg aardappelen en volg verder Culinette’s recept.

  Of: gebruik hard-kokende aardappelen (vraag de soortnaam aan uw aardappelverkoper: sommige aardappelen vallen uit elkaar als ze koken, andere blijven bij elkaar)

  Of: kook de aardappelen net niet gaar en laat ze een nacht afkoelen in de ijstkast vooraleer verder te gaan met Culinette’s recept.

  Laat weten he het afloopt šŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *