Aardbeien in balsamicosiroop

balsamicosiroop
Een heel simpel en toch zo’n bijzonder nagerecht. Aardbeien in een siroop van balsamicoazijn. Wel even beginnen met een streng opgeheven vingertje. “Denk erom dat je een uitstekende balsamicoazijn kiest voor dit gerecht!”

Zo, hebben we dat gehad. Tja, eerlijkheidshalve moeten wij toegeven dat wij een iets te straffe balsamico hadden gekozen voor onze siroop. Had iets zachter gekund. Maar heerlijk was het en vooral de verrassing van de mooie zoete aardbei in zo’n heel bijzonder sausje dat zo anders smaakt dan je denkt.
Bijzonder. Kan niet anders zeggen. En je kunt de siroop een dag van te voren maken. Ook altijd handig.

Voor 500 gram aardbeien (6 personen) breng je 150 ml balsamicoazijn aan de kook met 100 gram suiker. Roeren en inkoken tot het een stroperige saus is. Vervolgens doe je er beetje voor beetje 75 ml room bij en weer roeren tot de saus weer goed warm is.
Als laatste klop je er 35 gram boter door en als dat is opgelost laat je de saus afkoelen.
Beetje saus op een bordje, aardbeien erop en wat poedersuiker. Oh ja, en een dotje slagroom of crème fraîche mag uiteraard ook.

Update: “Wat is een goede balsamico?” vroeg Elbert in de reactie hieronder. Lees even wat Foodelicious daarover zegt.

Bron:

Published by

2 thoughts on “Aardbeien in balsamicosiroop

  1. van Makro tot Sligro, van AH tot Lidl, van oil&vinegar tot de traiteur, overal is er van alles maar hoe weet ik nou wat een ‘goede balsamico’ is?
    en room? wat voor room? het noemen van een vetpercentage zou best helpen, aan het eind van je culitip heb je het wel over slagroom en crème fraiche
    maar je timing is perfect: Hollandse aardbeientijd! (die uit mijn tuin zijn nog niet rijp trouwens)
    groet, Elbert

    1. Ja Elbert. Daar vraag je iets. Een goede balsamico. Dat had ik uit moeten leggen. Ik ga een link onder het artikel plaatsen met tekst en uitleg. En room? Ik gebruik heel vaak houdbare room in van die kleine pakjes en kijk nooit naar het vetpercentage. Maar ik koop ook nooit lightroom of koksroom. Gewoon altijd slagroom room gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *