Aardbeien kaneeltaart

aardbeien kaneeltaart

Zelfs de meest onervaren kok zal er moeite voor moeten doen om van dit recept niks te maken. Het is niet alleen een fluitje van een cent maar ziet er ook nog eens spectaculair uit. Al kan ik je dat, in verband met het ontbreken van een foto, niet laten zien.
Oven op 180 graden en een springvorm van 23 cm. Bakpapier op de bodem en zijkanten invetten. Meng 175 gram gemalen amandelen met 175 gram boter, 175 gram rietsuiker, 175 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel en één eidooier.
Gewoon alles goed door elkaar kneden. De helft van het mengsel op de bodem van de springvorm en goed verdelen. Gebruik een vork om het een mooi egaal te maken.
Neem 450 gram aardbeien en snij ze in plakjes. Leg de aardbeien op het mengsel en dan het tweede deel van het deeg er goed glad overheen strijken. Dat is overigens wel even een precies werkje want de aardbeien blijven aan het deeg plakken en proberen op die manier alsnog te ontsnappen.
In de oven voor 1 uur en 5 minuten. Na 40 minuutjes even kijken en als het te bruin dreigt te worden een stuk aluminiumfolie los erover en altijd met de glimmende kant naar buiten. Voor het serveren een beetje poedersuiker erover.
Bij de thee of als dessert en dan met een klodder dikke Griekse yoghurt of clotted cream.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *